mandag, juli 08, 2013

Husransakelse, forhør og mishandling er hverdagen for våre trossøsken i Iran

Femten høye, muskuløse menn, brøt seg inn i et hjem Esfahan i Iran. De sa ingenting. Begynte å ransake huset, på leting etter bevis på at hun var en kristen.

Klokken var bare 0730. Fatemeh Yar-Ahmadi (bildet) lå fremdeles i senga da mennene uten noe forvarsel brøt seg inn i huset hennes. Fatemed Yar-Ahmadi eller Yassi som hun er bedre kjent som, har vært en kristen i åtte år. Før det beryktede iranske sikkerhetspolitiet dukket opp.

Yassi forsøkte å få kontakt med mennene. De svarte ikke på noen av hennes spørsmål. Moren som oppholdt seg i leiligheten var livredd. Da sa en av mennene: 'Bekjenner ikke du deg som en kristen? Du kan bli drept for det'.

De ransaket huset for minst en ting. Da fant de en leiekontrakt. For et annet hus. Den hadde blitt brukt for samlinger i en husmenighet. Disse samlingene var kjent for sikkerhetspolitiet. Dermed ble hun arrestert. Hun fikk med seg Bibelen sin. Inne i politibilen fikk hun lest litt. Hun måtte forberede seg på det som lå foran henne.

Politiet tok henne med til Dastgerd fengselet. Hun fikk bind for øynene, og ble kastet inn i en celle. Her lå hun og hørte på andre fanger som ble mishandlet. Så var det hennes tur. Første gangen varte avhøret og mishandlingen i 14 timer. De neste gangene fra syv til åtte timer. Etter 37 dager ble hun løslatt mot kausjon.

I januar i år klarte hun å komme seg ut av Iran.

Dette er hverdagen for våre iranske trossøsken! La oss huske dem i våre forbønner. Det er mange som denne dagen opplever det samme som Yassi.

Ingen kommentarer: