søndag, juli 28, 2013

Datter til pastor i Nigeria kidnappet og tvunget til å bli muslim

24 år gamle Charity Raymond Uzoechina (bildet) er kidnappet i det sentrale Nigeria. Hun er datter av pastor Raymond Uzoechina, i Reedemed Christian Church of God i Abuja.

Det er en emir eller muslimsk leder for Nupe-folket i Bida, Alhaji Yahaya Abubakar, som står bak kidnappingen. Han har tvunget henne til å konvertere til Islam og har fått støtte for dette av en sharia-domstol i Nigeria.

Pastor Uzoechina har vært på en desperat jakt etter sin datter siden hun forsvant tidlig i vår. Datteren har studert på den føderale polytekniske skolen i Bida. Det er først nå at han har klart å bringe på det rene at det er emiren for Nupe-folket som står bak kidnappingen. Pastor Uzoechina oppsøkte hans palass, og emiren kunne fortelle at Charity nå er muslim. Emiren sa også at han ikke kunne løslate datteren siden den islamske retten hadde gitt ham ordre om å ta vare på henne! Faren fikk ikke se datteren sin.

Pastor Uzoechina har oppsøkt sharia-domstolen, men de står på sitt, og politiet har avsluttet saken fordi det foreligger en rettskraftig dom!

La oss be for Charity og hennes familie som er i sjokk og djup sorg over det som har skjedd.

Ingen kommentarer: