søndag, juli 14, 2013

Et bevis på Guds trofasthet gjennom historien

At jødene er blitt bevart som folk gjennom historien er intet mindre enn et mirakel. Det er et bevis på Guds trofasthet og at Hans løfter holder!

Og deres hjemkomst til deres eget land - det land Gud gav dem med ed - er intet mindre under det heller!

Bildet som følger artikkelen har fulgt meg en tid. Det viser noen av de første som vendte hjem til Eretz Israel etter 2.verdenskrig. Profetordet fra Jer 31,8-9 passer så godt som billedtekst:

'Se, jeg fører dem fra landet i nord og samler dem fra jordens ytterste ende. Blant dem er det både blinde og halte, både svangre og fødende. Som en stor skare skal de komme tilbake hit. Med gråt skal de komme og med ydmyke bønner, og jeg skal lede dem. Jeg vil føre dem til rennende bekker på en jevn vei, hvor de ikke skal snuble. For jeg vil være en far for Israel ...' 

Det finnes de i dag som mener at fordi jødene ikke holdt sin del av løftene Gud gav til dem, så er de ikke lenger gyldige. De har med andre ord gått ut på dato! Dette er ikke en ny problemstilling. Apostelen Paulus har svart på denne påstanden på følgende måte:

'Hva så om noen var utro? Skulle vel deres utroskap gjøre Guds troskap til intet? Langt derifra! La det stå fast at Gud er sannferdig, men hvert menneske er en løgner...' (Rom 3,3-4)

De utro det siktes til i teksten er nettopp jødene, jfr Rom 3,1. Så selv om de har vært utro, så har Gud vært og er Gud trofast mot det Han har gitt løfter om. Slik løftet jeg har sitert fra Jeremia 31.

Et bevis på Guds trofasthet finner vi i 5.Mos 1,10:

''Herren deres Gud har gjort dere tallrike, så dere i dag er mange som stjernene på himmelen'.

Moses merket seg at jødefolket var blitt tallrikt. Lik stjernene under himmelhvelvet. 5.Mos 1,10 er jo en oppfyllelse av det løftet Gud ga til Abraham:

'Etter at dette var skjedd, kom Herrens ord til Abram i et syn, og det lød så: Frykt ikke, Abram! Jeg er ditt skjold. Din lønn skal være meget stor ... Han førte ham utenfor og sa: Se nå opp mot himmelen og tell stjernene, hvis du er i stand til å telle dem! Og han sa til ham: Slik skal din ætt bli'. (1.Mos 15 1, og v.5)

Stor er din trofasthet - synger vi i en velkjent evangelisk sang. Det er virkelig sant. Guds trofasthet når til skyene.

Ingen kommentarer: