søndag, juli 07, 2013

Ateisme er en vrangforestilling - et eventyr for de som er redd for lyset

'Kristne trenger å ha mot til å snakke om Bibelen i det offentlige liv'.

Ordene tilhører professor John Lennox (bildet), fra Oxford University, som nylig talte på en bønnefrokost i det britiske parlamentet. 600 mennesker var samlet til den årlige Nasjonale bønnefrokosten, arrangert av Bibelselskapet i Storbritannia.

Professor Lennox kalte ateismen for en 'vrangforestilling' og 'et eventyr for de som er redd for lyset'. Han ba kristne innstendig om å ha mot nok til å tale åpent om deres tro i det offentlige rom og talte om det eksemplet William Tyndale's oversettelse av Bibelen til engelsk var for 400 år siden.

Professor Lennox taler regelmessig mot en ateistisk forståelse av verden. Han anklager ateismen for å drive vekk fra moralen i dagens samfunn:

'Hvis vi lærer folk at moral er en illusjon, vil de begynne å tro det. Mange gjør det allerede med det resultat at våre våre institusjoner oversvømmes av skandaler, familier er i økende grad fragmenterte, folk er mer ensomme enn de noensinne har vært, og de mangler i økende grad evnen til å kunne ha tillit til noe,' sa professor Lennox blant annet.

Tidligere på dagens under den nasjonale bønnefrokosten, kom statsminister David Cameron med følgende uttalelse:

'Det er oppmuntrende at den kristne tro fremdeles spiller en så vital rolle i vår nasjons liv. Vi er et land med en kristen arv og vi skulle ikke være redd for å si det'.

Ingen kommentarer: