onsdag, juli 31, 2013

Gresk politi har arrestert 57 personer for å ha delt ut Det nye testamente

Lørdag 27. juli  ble 57 personer fra ulike land arrestert av lokalt politi i Hellas. Årsak? De distribuerte Det nye testamente til lokalbefolkningen! Det er Nico Bouras som skriver dette for ASSIST News Service.

Det høres kanskje merkelig ut, men det er en gruppe med prester i Den gresk-ortodokse kirken som har lagt seg i selen for å hindre denne distribusjonen av Det nye testamente i moderne gresk til den nordlige delen av landet.

De siste par ukene har nærmere 400 fra 25 land vært samlet i den gamle byen Filippi. De har deltatt i aksjonen 'Josva 6'. Selv om Det nye testamente er skrevet på gresk, er det veldig få som eier et eksemplar selv og svært få har lest det. Hvis de har en kopi er det i form av en tidligere utgave som få i dag kan lese. Bibelen blir sett på som en bok som bare kan bli forstått og tolket av en lokal prest, teolog eller akademiker.

Hellas har sitt eget Bibelselskap som produserer Bibler for det greske folket, og den nye oversettelsen er blitt godkjent av den greske statskirken. Tre prominente biskoper fra denne kirken sammen med andre av dens medlemmer sitter i styret for Det greske bibelselskapet. Aksjonen for å distribuere Det nye testamente er også godkjent av fire gresk ortodokse patriarker. Sammen med den innbundne utgaven av den nye bibeloversettelsen deles det også ut en lyd-bok av Det nye testamente lest av et prominent medlem av Den gresk-ortodokse kirken. I plastposen alle får finnes det også vitnesbyrd fra mennesker som er kommet til tro på Jesus.

Så ville man jo tro at alle kristne og alle kirker ville være glade for dette. Men så er ikke tilfelle i Hellas. Noen av prestene har bedt folk om å brenne kopiene av Det nye testamente. Begrunnelsen er at de er delt ut av vranglærere! Andre prester har kommet med trusler om å gå til sak mot de som deler ut Det nye testamente, noen bruker også knyttnevene og har fysisk gått til angrep på de som deler ut.

Foreløpig vet vi ikke noe mer om de 57 som ble arrestert av politiet. Mest sannsynlig blir de ilagt bøter.

Ingen kommentarer: