lørdag, juli 20, 2013

Gigantisk aksjon for å gi hver husstand i Hellas Det nye testamente

Over 300 frivillige deltok for få dager siden i en evangeliseringsaksjon i den greske byen Kavala - kjent fra Bibelen som Neapolis. De deltar i det som kanskje er den største evangeliseringsaksjonen i Hellas i moderne tid.

Prosjektet er blitt koordinert av Hellenic Ministries, og har et ambiøst mål: Planen er å distribuere en million nytestamenter på moderne gresk. Disse to damene var svært glad for å få et eksemplar.

Svært få grekere har lest Det nye testamente. For dem handler det om en 2000 år gammel bok skrevet på et arkaisk gresk som bare akademikere og teologer kan forstå. Helt til ganske nylig var dette den eneste oversettelsen til gresk.

Planen om å gi Bibelen til alle grekere går under navnet 'Operasjon Josva'. De som står bak drømmer om å gi alle mennesker i alle greske byer, landsbyer og øyer muligheten til å få del i evangeliet. Navnet er hentet fra Jos 6,2 og v.7 hvor Gud gir løfte om å befri Jeriko og gi Løftets land i jødenes hender. I tro marsjerer representantene for Hellenic Ministries inn i de greske byene og landsbyene og vil dekke hele landet med evangeliets lys - gjennom bønn, proklamasjon og distribusjon av Guds ord.

Operasjon Josva følger i sporene etter Operasjon Gideon i 2004 og 2006 hvor flere greske øyer ble besøkt i den hensikt å gi alle beboerne der Guds ord. Når juli er over har teamene fra Hellenic Ministries distribuert Nytestamentet til 160.000 hjem. Regner man fire personer i gjennomsnitt pr husstand betyr det at så mange som 640.000 mennesker har Guds ord tilgjengelig på et språk de er i stand til å lese.

Bibeldistribusjonsprosjektet har ikke støtte fra Den gresk-ortodokse kirke, men støttes av noen få lokale biskoper.

Ingen kommentarer: