onsdag, juli 03, 2013

Latin-Amerikas Billy Graham har gått hjem til Herren

Hundrevis av sørgende samlet seg i Camuy i Puerto Rico søndag for å ta farvel med evangelist Jose Joaquin Avila (bilde), som er blitt beskrevet som 'Latin-Amerikas Billy Graham'.

Familie, venner og andre sørgende var kommet fra USA og andre land for å ta del i begravelsen. Avila, som døde av et hjerteinfarkt mens han sov, ble 88 år. Han var en prominent leder blant latin-amerikanske kristne og sekulære ledere. En av de som uttrykker stor takknemlighet overfor hans rike tjeneste for Guds rike, er Nicky Cruz: 'Yiye (hans kjælenavn) var en av de største evangelistene i Puerto Rico, han var høyt respektert og elsket blant latin-amerikanere. Han var min venn'.

Jose Joaquin Avila fylte store stadioner med mennesker som kom for å høre ham forkynne Guds ord, og tusenvis av mennesker fant Kristus gjennom hans tjeneste. Selv ble han en kristen gjennom å høre Oral Roberts forkynne evangeliet via TV. I 1988 begynte Avila selv å sende sine prekener via ulike TV-stasjoner i mer enn 100 land.

Det som karakterserte 'Latin-Amerikas Billy Graham' var hans tro på Bibelen som Guds evige ord og hans ydmykhet i tjenesten for Guds rike. Hans yndlingstema var Jesu gjenkomst.

Ingen kommentarer: