onsdag, februar 22, 2017

Sverige i bresjen for å samle inn penger til fosterdrap i utviklingsland

Sverige stiller seg i bresjen for holde en stor giverlandskonferanse i Belgias hovedstad Brussel 2.mars. Målet er å skaffe penger til å finansiere fosterdrap i utviklingsland. På konferansen vil blant annet den svært omdiskuterte amerikanske organisasjonen Planned Parenthood medvirke.

Det er bistandsministeren i Sverige, Isabella Lövin, fra Miljøpartiet De Grønne, som står som innbyder sammen med bistandsministrene fra Danmark, Nederland og Belgia. Målet er å kompensere for bortfallet av det amerikanske bidraget etter at president Donald Trump den 23. februar da ordre om å stanse bistanden til utenlandske organisasjoner som utfører fosterdrap.

Giverlandskonferansen som har fått navnet: "Hun bestemmer", skal i følge den svenske regjeringens nettside "mobilisere politisk kraft og finansiell støtte for organisasjoner som gjør seksuell og reproduktiv helse og rettigheter til virkelighet for milliontalls kvinner og jenter i verden." Støtten skal gis til rådgivning, sex- og samlivsundervisning og til abort.

90 land er invitert til å bidra. Det fremkommer ingen opplysninger om Norge er blant disse, men det er vi nok helt sikkert.

Ingen kommentarer: