lørdag, februar 25, 2017

Ny drapsbølge mot kristne i Egypt

6 kristne er skutt og drept i Egypt på mindre enn en måned. De som har forutsett en ny bølge av forfølgelse mot våre koptiske trossøsken ser ut til å få rett.

22. februar ble likene til to koptiske kristne menn funnet bak en skole i El-Arish. Saad Hakim Hanna (65) ble skutt i hodet, mens han sønn, Medhat (45), ser ut til å ha blitt brent levende.

Det er International Christian Concern som melder dette.

Dette brutale angrepet kommer bare dager etter at islamistiske grupper på Sinai-halvøya som har tilknytning til terrororganisasjonen IS har lovt å utrydde den kristne minoriteten i Egypt. Egyptiske kristne skal i følge disse ekstremistiske gruppene ha kristne som sitt favoritt mål.

I følge fader Youssef Sobhy, en prest i den koptiske ortodokse Mar Girgis kirkeni El Arish angrep tre maskerte menn Saad Hakim Hanna og hans sønn Medhat i deres hjem ved 22.00-tiden den 22.februar. Mennene hadde banket på døren, og Medhat, hadde åpnet den. Mennene skjøt faren i hodet, mens de huset ble påtent og Medhat ble brent levende.

Det er ikke første gang en slik grufull hendelse finner sted i El Arish.

30. januar i år ble en kristen forretningsmann ved navn Wael Youssed Meland skutt og drept i grønnsaksbutikken hans. Drapsmennene forsynte seg med potetgull og brus mens Melands kone og barn var vitne til det hele.

12. februar ble en koptisk veterinær ved navn Bahgat William Zkhar skutt og drept i sin bil rett før fir El Arish. En dag senere, ble en annen kopter, Adel Shawky, skutt i hodet av maskerte menn i det samme området. Han døde på stedet.

16. februar ble en koptisk lærer ved navn Gamal Tawfiq skutt ned og drept av maskete menn i El Arish. Hans kone forteller at de maskerte mennene ropte og spurte om dette var Gamal, og da han svarte bekreftende på dette, ble han skutt.

La oss be for våre forfulgte trossøsken i Egypt denne helgen.

Ingen kommentarer: