torsdag, februar 02, 2017

Ingen fremtid for kristne i Mosul

Ifølge en seniorforsker ved The International Center for Radicalization Studies vil det ikke finnes noe slikt som et "etter-IS-Mosul". Drastiske tiltak må til for å sikre mangfoldet i det nordlige Irak etter at Mosul blir befridd for IS. Området er blitt holdt av terrorgruppen i mer enn to år. Det vil ta lang tid - om det i det hele tatt er mulig - at kristne kan føle seg trygge her.

Charlie Winter, som er seniorforsker The Internastional Center for Radicalization Studies, som har base ved Kings College i London, sier at IS har i sitt propaganda-materiell har sammenlignet Mosul med den saudi-arabiske byen Medina mens Mohammed levde.

Det var i en tale 25. januar i år i London at Winter sa at det ikke finnes noe slikt som et Mosul etter IS. Det vil fremdeles finnes IS sympatisører der som vil gjøre det umulig for kristne å kunne overleve.  Det betyr i klartekst at det ikke finnes noen fremtid for kristne i denne byen. Irak har hatt en av de eldste kristne bosetningene i verden. Nå tynnes det kraftig i rekkene. Siden oktober i fjor har det pågått store militære operasjoner i byen med tap av mange menneskeliv.

Foto: IBTIMES.

Ingen kommentarer: