fredag, november 12, 2021

Er vi forberedt på Lammets bryllup?


Det har vært en stor bevegelse i hele Kristi kropp de siste årene angående vår brudeforberedelse til Lammets store bryllup. Hva tenker du på når du leser disse ordene: "Bruden har gjort seg rede."? Rede for hva egentlig!?

For noen fyller ekteskapet med vår himmelske brudgom sinnet med romantiske tanker om åndelig intimitet langt over ethvert fysisk jordisk nivå noensinne.

La meg gå tilbake et øyeblikk og minne deg på at når det gjelder ekteskap, skal vi ikke ha ulikt åk. Med andre ord, "To kan ikke gå sammen (bo sammen) med mindre de er enige." Jeg kan også legge til: «Hvilket fellesskap har lys med mørke?» Hvis vi våger å anvende disse prinsippene på vårt forhold til Kristus, hvor godt egnet er vi til å være hans brud eller han, vår brudgom?

Når vi snakker om vår himmelske brudgom, er vi virkelig klare til å gifte oss med en konge. Ikke noen vanlig konge, men kongen av alle konger? Ikke bare er han kongen, men også den store dommeren, den store hyrden, ypperstepresten, hærskarenes kaptein osv. Alt dette reiser spørsmålet hvor mye vi vet om å regjere og regjere? Hvor begavede er vi når det gjelder dømmekraft og dømmekraft? Hva med å føre krig osv.?

Jeg tror ikke Jesus er opptatt av å gifte seg med noen som viser seg å være en "golfenke"; en brud som viser liten eller ingen interesse for sin elskedes aktiviteter eller ønsker. Vektleggingen av "Divine Romance" handler ikke om deg og din elskede for alltid sammenflettet på en slags fantasiøy, alene på en fjern planet. Jeg er redd dette er den typiske tankegangen til mange av den yngre generasjonen som har vokst opp i en seksuelt mettet kultur der ekteskap handler mer om soverommet enn tronsalen.

Selv om vi ikke har en detaljert plan for vår fremtidige rolle som brud, vet vi at vi har blitt invitert til å sitte sammen med vår elskede på himmelske steder som medarvinger. Vi vet at vi vil få oppgaven med å dømme engler, også som Guds og Kristi prester, så vel som å regjere med ham.

Legg disse tankene til side et øyeblikk; hvor mye tid bruker vi for øyeblikket på å forberede vårt endelige evige og himmelske kall som Kristi brud?

Jeg tror at Herren følger med på hver handling og reaksjon vi utfører her på jorden og hvordan vi reagerer på disse daglige «testene» han lar oss møte.

En siste tanke. Er det mulig at ikke alle troende vil utgjøre bruden? Hvis vi ikke deler interessene eller hensikten til vår himmelske brudgom nå; kan det være vi har ulikt åk? Tiden vil vise.

- David Ravenhill/Norsk oversettelse: Bjørn Olav Hansen (c)

Ingen kommentarer: