mandag, august 18, 2008

Forlat ikke den enkle og rene troskap mot Kristus



Jeg våkner med noen ord av apostelen, som om de skulle være hvisket inn i mine ører: "Men jeg frykter for at likesom slangen dåret Eva med sin list, slik skal også deres tanker bli fordervet og vendt bort fra den enkle og rene troskap mot Kristus." Det var den siste delen av verset fra 2.Kor 11,3 jeg hørte. I løpet av natten har bildene fra de ulike videoene med ravende "fulle" mennesker, noen i transer, noen gryntende som griser, andre rullende i ekstase på gulvet kvernet rundt i mitt hode. Dette samtidig med nyheten om at Todd Bentley ikke bare har ekteskapsproblemer men har hatt et grenseoverskridene forhold til en kvinnelig medarbeider samtidig med at mennesker fra en hel verden har fulgt den såkalte "vekkelsen" på fjernsynssendinger og vi har fått høre at dette er den største vekkelsen siden pinsefestens dag med et Guds nærvær som få har opplevd. Jeg kjente vemmelse, og en uvelhet når jeg så videobildene fra de såkalte "slosh-festene" i går og samtidig fikk vite at det skal arrangeres mange flere slike senere i år, ulike steder i verden. Skal galskapen ingen ende ta? Nei, det blir nok mye verre. Bibelen sier så om de siste tider.

Det er altså mulig å bli "fordervet" og det er mulig å vende seg bort fra "den enkle og rene troskap mot Kristus". Å følge Kristus i en full overgivelse til Hans ord, å be, ha en daglig stille stund med Guds ord er kanskje ikke like spennende som å hige etter tegn og under og søke manifestasjoner, men det er likevel mye tryggere!

I en tid som vår trenger vi å høre Hyrdens stemme. Det gjør vi ikke i støyen og bråket. Lik disse små barna på bildet vil jeg søke Ham i ødemarken for å følge Ham "utenfor leiren". "Derfor led også Jesus utenfor porten, for å hellige folket ved sitt eget blod. La oss derfor gå utenfor leiren og bære hans vanære. For vihar ikke her en blivende stad, men vi søker den som kommer." (Hebr 13,12-14) La oss sky en hver ting som vil dra oss bort fra korset, fra etterfølgelsen, fra det som vil frarøve oss vår seierskrans!

La oss også minnes apostelen Peters ord: "Men alle tings ende er kommet nær. Vær derfor sindige og edrue, så dere kan be." (1.Pet 4,7)

1 kommentar:

Anonym sa...

BjornOlav, tårarna kommer när jag läser vad du skriver idag.Det är som du skriver,ska galenskaperna aldrig ta slut?
Jag slår upp en vers som F. Wislöff skriver ;

" O,vad barna trygghet här,
att ur Faderns Händer
taga varje dag i tro,
stilla vid Hans Hjärta bo,
hur sig allting vänder!"

Vi får ta till oss det ord som Jesus säger när Han besöker Marta och Maria;
"Maria har utvalt den goda delen,och det skall inte tagas ifrån henne".
Så låt oss få lägga oss ner under Hans Vingars beskydd,för endast där finner vi ro,och blir bevarade.

Jag har sänt dej en E-post BjornOlav.
Guds Välsignelse!
Karin