tirsdag, august 26, 2008

Peter Wagner bekrefter Bentleys umoral og flere forlater International Coalition of Apostles


C.Peter Wagner, som enkelte titulerer apostel, og som ledet teamet med "apostler" og "profeter" som stilte seg bak den nå skandaleomsuste predikanten Todd Bentley, har i en nylig offentliggjort pressemelding bekreftet at Todd Bentleys forhold til en kvinnelig medarbeider dreide seg om mer enn "kyssing,klemming og at de holdt hverandre i hendene." Wagner skriver i pressemeldingen at Bentley nå har trukket seg fra styret for den organisasjonen han startet, Fresh Fire Ministries og at verken Bentley eller hans kone har noe ønske om å gjenforenes som mann og kone. C. Peter Wagner legger heller ikke skjul på at det skjuler seg mer bak skandalen rundt Bentley enn det som er fremkommet til nå, men at han ikke finner det rett å gå ut med disse opplysningene på det nåværende tidspunkt. Wagner nevner i den forbindelse Bentleys store konsum av alkohol, og hans løgner overfor styret og nære medarbeidere. I pressemeldingen går det også klart frem at flere av Wagners nærmeste "apostler" var uenige i hans beslutning om å stille seg bak Bentley, og at flere har sagt opp sitt medlemsskap i International Coalition of Apostles og andre organisasjoner Wagner leder. Han oppgir ikke noe tall, men oppgir altså at det er snakk om flere og at "disse ikke ønsker å bli identifisert med meg". Andre sier han, er opprørte over det som har skjedd.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Det er jammen voksent gjort av C.Peter Wagner å stå fram og tilstå at han har blitt forført. Det håper jeg så sammelig også at Norske predikanter og ledere vil gjøre. Det hadde i alle fall vært på sin plass. Det har vært noe snusk med hele opplegget fra begynnelsen av.
Jeg er bare så glad for at jeg ikke blir dratt imot slike ting. Takk for at du er sterk i troen, og at du deler din kunnskap med oss andre Bjørn Olav. Det er veldig oppbyggende og betryggende og trosstyrkende. Jeg takker Gud for at det finnes noen ledere og predikanter som ikke faller for alt lureriet som kommer inn i kristenheten. La oss prøve alt på Guds Ord. Først da kan vi forsikre oss om hva som er rett og galt.
Jeg ønsker deg Guds rike velsignelse Bjørn Olav.

Mvh.: Birgir

Bjørn Olav sa...

Ja, det står respekt av C.Peter Wagner etter dette, og at han er ydmyk nok til å fortelle at han har mistet "tilhengere" på grunn av den beslutningen han tok. Han er også ydmyk nok til å innrømme at han tok feil.

En annen som gjør dette er pastor og bønneleder Dutch Sheets. Jeg skal offentliggjøre hans uttalelse her på bloggen. Det er ikke en uttalelse i etterpåklokskapens tegn, men viser at Sheets har hatt mot til å ta opp sine betenkeligheter på et tidlig tidspunkt med de "rette folkene" og han er ydmyk nok til å snakke om pinsekarismatiske kristnes naivitet.

Ha meg undskyldt, Birgir, men jeg husker ikke om du kommer fra Island eller Færøyene. Min kone planlegger en tur til Færøyene med en god venninne, og vi trenger litt hjelp i den sammenhengen. Om du er "færøying" og kan hjelpe oss kan du ikke ta kontakt med oss på:

trooglivsmestring@yahoo.no

JanEinar sa...

Ja, det står respekt av Peter Wagner etter dette. Han gikk jo inn i saken med den hensikt å rydde opp og sette ting i rett orden, og for å gi Tod Bently noen stødige mentorer. Og det tok ikke lange tiden før hele saken sprakk i filler.

Men det mange spør seg om og diskuterer nå er om Gud virkelig virket sammen med Tod, eller om det var djevelen som virket alt i alle. Mange som har vert der vitner om et tydelig Gudsnærvær. Så da kan man jo spørre hvorfor i alle dager skulel Gud velge ut Tod til en slik tjeneste når det stod så dårlig til under kappen.

Unknown sa...

Dersom denne Bentley hadde hatt et annet problem, f eks en depresjon- på tross av at Guds Ord sier at vi skal alltid være glade og glede oss i Herren alltid, men på tross av en slik hemmende situasjon klart å stå i bresjen for en serie med mirakler, og alt som følger med. Jeg tipper folk ville følt medlidenhet med ham. Wagner ville ikke gått ut og fortalt verden at der var andre psykiske problemer også......
Man ville vært overlykkelige fordi Gud da viser at han bruekr folk som sliter, som er svake i seg selv etc etc.

Men nå var det altså ikke dette som var problemet, det var et ødelagt ekteskap og selvmedisinering med alkohol. Hvor er medfølelsen nå? Plutselig er det Djevelen selv som får æren for helbredelser og mirakler.

Pussig at de som er "ydmyke nok til å innrømme feil" alltid havner på fariseersiden.

Jeg synes Wagner burde ha mer enn nok med å få til en helbredende tjeneste selv. Apostel uten en apostels tegn,- liksom....

JanEinar sa...

Hei, Ragnhild.

Peter Wagner har et langt liv med tro tjeneste bak seg, og jo da, han har da også vist de tegnene som følger med apostel-tjenesten. Men det er ikke tegn og under som har gjort Peter Wagner anerkjent som apostel (heldigvis), men sin grundige forskning og rapporter omkring sine observasjoner av sin samtidig pinsekarismatikk. Hans bøker, som man skulle tro var tørr akademisk fagteologi, inneholder også levende fortellinger fra sin egnen tjeneste og erfaringer.

I sin bok "Åndskraft og menighetsvekst" fra 1986 (Ansgar forlag 1988), forteller han fra sin tid som misjonær i Latin-Amerika (1956-71) og vekkeslen der. Han forteller i innlednignen at han og John Winber i 1982 holdt kurs som het "Tegn, under og kirkevekst."

Boken avsluttes med: "Personlig får jeg oppleve at Guds kraft til helbredelse blir kanalisert gjennom meg på en måte jeg før mente var umulig."

Man trenger ikke media-oppmerksomhet på nivå med Todd Bentley, for å fungere i en helbredelsestjeneste.

Bjørn Olav sa...

Alkohol er neppe egnet som hjelp mot havaret ekteskap/depresjon. Jeg synes derfor ikke "selvmedisinering" er et godt uttrykk i denne sammenheng.

Anonym sa...

C Peter Wagner er respektert i det brede lag av misjons og forbønns bevegelsen. Jeg mener han gjorde rett da han forsøkte å hjelpe Todd og teamet hans , gjennom mentorer. Det hadde vert mye enklere å trekke seg tilbake og analytisk vurdere hva som ville skje videre. Det er ofte de som tar ansvar - og blir skitne på hendene - som må må lide for andres feil.