torsdag, august 14, 2008

Israels situasjon sett med en messiansk jødes øyne, del 2



Her følger andre del av Elijahu Ben Haims bønne- og nyhetsbrev:


De to fremste kandidatene til valget av ny leder i Kadima, er utenriksminister Tzipi Livni og transport-minister Shaul Mofaz. De er begge dårlige valg. Livni har bare vært i Knesset i 10 år og har innehatt mange stillinger der hun ikke har gjort det særlig godt. Som utenriksminister er hun mest stolt av FNs resolusjon nr. 1701, som avsluttet Den andre Libanon-krigen i 2006. Hun har selv innrømmet at resolusjonen ikke har fungert. FN styrkenes mandat, i henhold til resolusjon 1701, har ikke gjort noe for å hindre Hizbullah i å bygge opp sine våpenlagre med mer enn 40 000 raketter, pluss konvensjo-nelle våpen. Da hun for mer enn et år siden fortalte Olmert at han burde trekke seg på grunn av den mislykte krigen, viste han henne døren. Men i stedet for å fratre, fordi hun ikke kunne fortsette i sin stilling med en slik mann, ble hun værende i sin stilling som visestatsminister for den mannen som hun sa var uverdig som statsminister. Hennes mangel på moralsk oppførsel, mot og ren sunn fornuft gjør henne ikke skikket til å lede Israel, spesielt ikke i denne kritiske tiden.Mofaz var stabssjef i IDF (det israelske forsvaret) da vi foretok den katastrofale tilbaketrekning-en fra Libanon i år 2000. Som stabssjef og senere forsvarsminister, var Mofaz ansvarlig for den katastrofale kvalitetsforringelsen av IDF, noe som viste seg i Den andre Libanon-krigen. Han er heller ikke skikket som statsminister.

En høytstående tjenestekvinne i Kadima sa: ”Mofaz er en middelmådig mann som kan danne en middelmådig regjering som kan klare å ta seg av sikkerhetstiltak, men ikke så mye mer. Med andre ord; Mofaz kan gjøre det bra hvis det bryter ut en krig, men han vil ikke være i stand til å lede Israel i retning av noen betydelige diplomatiske trekk. Han har det bare ikke i seg.” Og Livni, har hun det som skal til for å gjøre begge disse tingene? ”Hun vil være i stand til å gjøre ingen av delene,” svarte hun.

Av alle Israels politikere som har noen sjanse til å bli valgt på riksplanet, står bare Binjamin Netanjahu fra partiet Likud igjen. Han er langt fra perfekt, men er det beste valget. En lansering av Netanjahu betyr imidlertid nye valg, og ikke bare en endring av lederskapet i den nåværende regjering.

En trist årsdagMandag 11. august 2008 er treårsdagen for den syndige, fryktelige og strategisk farlige utvisningen av de jødiske innbyggerne i Gaza. Der fleste av de 8 000 menneskene har fremdeles verken permanente boliger eller jobber. Deres mentale, følelsesmessige og åndelige tilstand er meget dårlig. Denne tilbake-trekningen fra Gaza har brakt Hamas til makten der, bidratt til kidnappingen av Gilad Shalit (som fremdeles holdes fanget av Hamas) og har brakt det sørvestre Israel innenfor rekkevidden av raketter fra Gaza. Det har ikke kommet noe godt ut av oppgivelsen av Gaza. Når skal vi lære selv de enkle leksene fra historien?

Når vi ikke engang har vært i stand til å sørge for omplasseringen av 8 000 tidligere beboere av Gaza, hvordan kan vi da tenke på å drive ut 19 000 jødiske innbyggere fra Golanhøydene og mer enn 100 000 innbyggere fra Judea og Samaria?

VannkriseIsrael står midt oppe i sin verste vannkrise på 80år. Uansett hva som er årsaken til situasjonen (få immigranter, korrupt regjering, deling av Guds land, sløsing med vann, etc.), ber vi om at dere står med oss nå når vi roper til Herren om nåde; at han vil forsyne oss med det vannet vi trenger. Tross alt sa Jesjua at vår himmelske Far lar det regne over rettferdige og urettferdige (Mat 5:45).

Be om:Nye valg i Israel så snart som mulig.At Herren forbereder sitt valg av den som skal lede Israel i denne kritiske tid. ”Jeg skal gi dere hyrder etter mitt hjerte, som skal være hyrder for dere med kunnskap og forstand” (Jer 3:15).

At Herren skal ta seg av Irans kjernefysiske ambisjoner. ”Som fuglene flyr omkring, slik skal hærskarenes Herre verge Jerusalem. Han skal verge og utfri dem. Han går forbi og han berger” (Jes 31:5).Det vannet Israel trenger. ”Du, Gud, gav rikelig med regn, og med det styrket du din arv da den var utarmet” (Sal 68:10).

Be imot: Enhver urettferdig avtale med palestinerne eller Syria.Temaet for neste års Internasjonale bønnekonferanse i Jerusalem er: ”Stå opp, bli lys! For ditt lys kommer! Herrens herlighet stiger opp over deg. For se, mørket dekker jorden, og dypt mørke er over folkene. Men Herren stiger opp over deg. Hans herlighet åpenbares over deg” (Jes 60:1-2).

Invitasjoner vil sendes ut på e-post i begynnelsen av september.Forbedere for Israels kassett nr. 4 – Golanhøydene – i DVD-serien: Be gjennom landet Israel er nå ferdig.Se IFIs webside (http://www.ifij.org/) for mer informasjon om den nye DVDen, for påmelding til konferansen og abonnering på våre ukentlige bønnebrev.

”Herren velsigne deg og bevare deg. Herren la sitt ansikt lyse over deg og være deg nådig. Herren løfte sitt åsyn på deg og gi deg fred” (4 Mos 6:24-26).Jerusalem, 10. august 2008Eliyahu Ben-Haim

Ingen kommentarer: