søndag, august 10, 2008

Å leve i Kristi Legeme og Legemets betydning, del 1



Få ting har velsignet meg så mye som Watchman Nee's undervisning om Kristi legeme og den lokale forsamlingen. I to artikler skal vi se på noe av det Nee skriver om dette:

Vi tror at korset er det sentrale og det viktigste verket Gud har gjort. Pris Herren, det er sant! Men vi må huske at korset er et middel for å nå et mål, korset er ikke et mål i seg selv. Det guddommelige middelet er korset, men det guddommelige målet er Legemet. Dersom du kjenner korset på den måten Gud ønsker du skal kjenne det, vil du naturlig finne deg selv plassert i Legemet. Når korset har gjort noe helt konkret i ditt liv, vil du ganske enkelt befinne deg i Legemet. Dersom du ikke gjør det, er det helt klart at korset ikke har utført sitt verk, eller i hvert fall ikke har fullført det. Hva betyr så dette?

Personlig hellighet, som så mange troende legger vekt på og søker, er virkelig dyrebar. Frelsen er virkelig dyrebar. Pris Herren for tilgivelse av synd, for rettferdiggjørelse for Ham, for utfrielse fra syndens makt. Men husk at Guds hensikt var ikke å frelse oss, å gi oss åndelige erfaringer som befrielse og seier i det daglige liv, personlig hellighet og så videre, bare for at vi skulle være hundrevis, tusenvis, ja myriader av individuelle kristne, alle sammen atskilte, uavhengige deler spredd utover denne jorda for Gud. Det er ikke hva Gud søker! Det kan være at Abrahams barn er som havets sand, men de er ikke kristne! Herren mente aldri at kristne skulle være separate enkeltindivider.

Jeg vet ikke om du har sett det eller ikke. Det er veldig lett å snakke. Jeg snakket engang. Jeg er nesten skamfull over å tilstå at i flere år trodde jeg at jeg kjente læren om Legemet, og jeg prøvde til og med å anvende den uten å ha sett tingen selv, realiteten. Å lese en bok om London kan ikke erstatte det å ha vært i London. Å kjenne til kokekunstens regler kan aldri erstatte det å være på kjøkkenet og lage maten. Å kjenne til læren om Jesu Kristi Legeme kan ikke erstatte det å virkelig se det.

Hele problemet i dag er dette. Vi tenker på de kristne som mange personer, enkeltmennesker. Vi tenker på frelse som noe individuelt, vi tenker på hellighet som individuelt, vi tenker på seier og utfrielse i tilknytning til den enkelte. Vi er lykkelige som kristne arbeidere, når de i flokken holder fram med Herren, leser sine Bibler, vet hvordan de skal be, lever rettskaffent og rettferdig, og vet noe om utfrielse fra synd. Men dette er ikke Legemet. Men en dag skjer det noe nytt, og det blir en særlig velsignet dag for deg - en enestående vidunderlig dag. Herren åpner dine øyne så du får se at frelse er med henblikk på Jesu Kristi legeme. Å motta personlig hellighet er med henblikk på Legemet, å motta Den Hellige Ånds kraft er med henblikk på Legemet, å motta en opplevelse av korset er med henblikk på Legemet. Du ser at den guddommelige tanken er Ett Menneske - ikke en mengde små mennesker. Det er ett Menneske - Herren Jesus selv og Hans folk, som utgjør ett Menneske for Gud.

(fortsettes)

1 kommentar:

Anonym sa...

Takk for at du bringer dette fra Watchman Nee. Jeg har lest "Det normale kristenliv". Hvilken vidunderlig bok!