tirsdag, august 05, 2008

I Dine hender overgir jeg min ånd



Nå er snart alt pakket og klart og jeg setter kurs for Feiringklinikken. Må innrømme at det er med en viss spenning, selv om jeg har vært igjennom dette to ganger før. Ennå er ting uavklart, jeg vet ikke helt hva legene bestemmer seg for. Det eneste jeg vet er at inngrepet vil skje en gang rundt 0800 i morgen.

I mange år har Salme 31,16 vært viktig for meg, ja, jeg vil si at det verset og kanskje i særdeleshet vers seks, er noe av det fundamentet jeg har bygget mitt kristenliv på:

"Mine tider er i din hånd...."

"I dine hender overgir jeg min ånd."

Gud vet. Alt.

I Hans hender er jeg trygg.

Det finnes en bønn av den hellige Antiokos, som er en del av kveldsbønnen i Den ortodokse bønneboken. Jeg vil dele den med bloggens lesere nå før jeg drar. Bloggen kommer til å bli oppdatert daglig av min kone mens jeg er på sykehuset, så følg gjerne med! Her er bønnen av den hellige Antiokos:

Allhersker, Faderens Ord, Du som er fullkommen, Jesus Kristus, vik aldri fra meg, men bli alltid boende i meg, for Din store miskunns skyld. O Jesus, Du gode Hyrde for Dine får, utsett meg ikke for slagens opprørske angrep, og la meg ikke bli offer for Satans ønske, for innen i meg finnes det ondes frø. Men Du lovpriste Herre Gud og Konge Jesus Kristus, bevar meg i søvnen med Ditt evig klare lys, Din Hellige Ånd som også opplyste Dine disipler.

Gi, o Herre, også meg, Din uverdige tjener, Din frelse på mitt leie, og opplys mitt sinn med lyset fra forståelsen av Ditt evangelium, min sjel med kjærlighet til Ditt kors, hjertet med Ditt rene Ord og min kropp med Din frelsende lidelse. Bevar min tanke ved Din ydmykhet og vekk meg opp i behagelig tid til å lovprise Deg. For Du er høylovet med Din evige Fader og Din allhellige Ånd i evighet. Amen.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Lykke til Bjørn.
Jeg vil stå med deg i bønn. Vi ber om full helberedelse i Jesu navn, om det skjer gjennom leger eller uten.
Guds fred!!

MT

Bjørn Olav sa...

Takk Morten Tobias, jeg setter stor pris på din forbønn! Måtte Herren rikelig velsigne deg tilbake.

Anonym sa...

MaySissel:
jag skriver till dej,för jag förstår att BjornOlav har redan åkt in till sjukhuset!Du ska veta kära MaySissel,att vi är många som ber för din käre BjornOlav!Jag sänder dej ett ord från Sak. 4: 6Fridshälsningar till dej och BjornOlav! Karin