onsdag, august 13, 2008

Hjertesyk diabetiker dømt til syv års fengsel i Kina


Pastor Zhang Rongliang (bildet) ble 4. juli i år dømt til syv og et halvt år i fengsel for kristen virksomhet. Dommen ble avsagt i Zhongmu distriktsfengsel. Pastor Zhang Rongliang er en prominent husmenighetsleder, og ble arrestert i en leid leilighet i landsbyen Xuzhai om ettermiddagen 1. desember 2004. Da hadde han allerede tilbrakt 12 år i fengsel for sin tro! Pastor Rongliang har vært utsatt for hard tortur, blant annet bruk av elektrisk sjokk. Etter å ha vært holdt ett år i fengsel ville myndighetene overføre ham fra fengslet i Xinmi hvor han ble holdt som fange, til et fengsel i Zhongmu. Men de ansvarlige i dette fengslet vegret seg for å ta i mot pastor Rongliang på grunn av hans svært dårlige helsetilstand. De fryktet for at han skulle dø. I stedet ble han ført til sykehuset i Xinmi. Pastor Zhang lider av diabetes, høyt blodtrykk og har en hjertelidelse i tillegg til andre kroniske helseplager. Senere ble han overført til Zhogmu byhospital. Han tilbrakte mesteparten av februar og mars 2006 her. Vi oppfordrer bloggens lesere til å ta pastor Zhang med i deres daglige bønner. Som jeg har nevnt i en kommentar i forbindelse med presentasjonen av en annen kristen fange, kommer jeg jevnlig til å presentere trosfanger på denne bloggen. Jeg ser også på muligheten til å opprette en egen blogg for dette. Jeg synes det er svært viktig at vi ikke glemmer de som lider og sitter fengslet for sin tro.
--------
På en annen blogg kritiseres jeg for å gjøre dette. Vedkommende bloggeier og en av hans viktigste bidragsytere når det gjelder å skrive kommentarer, mener jeg overser de homofiles situasjon, blant annet i muslimske land. Nå har disse sine egne talsmenn, og jeg kan ikke se at han som kritiserer meg mest spanderer en eneste linje på dem på sin egen blogg. Kritikken handler derfor om noe helt annet, og disse to får ikke stanset fokuset som denne bloggen har med sine skriverier.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jeg synes at det er en glimrende idé å opprette en egen blogg for trosfanger som vi kan be for. På den måten blir det lettere å ha oversikten hvem vi ber for til en hver tid. Vi kan også på en grei måte oppdatere bønnesvarene etter hvert. Det kan bli en lang liste etterhvert. Forfølgelsen vil bare øke på i fremtiden.

La oss stå sammen i bønn for den forfulgte kirke!

Stener