lørdag, august 02, 2008

Kristus kan fullkomment frelse!


Etter hvert som årene går er det naturlig at frelsen og frelsens innhold bare blir større og større for oss. Jeg vender selv ofte tilbake til Hebr 7,25: "Derfor har Han også makt til FULLKOMMENT å frelse dem som kommer til Gud ved Ham, ettersom Han alltid lever for å gå i forbønn for dem." Det finnes ingen frelse hos noen annen enn Jesus, og Han kan på sin side fullkomment frelse dem som kommer til Gud ved Ham. Det blir også stadig større for meg dette at vi i Jesus er frelst fra en evig fortapelse. I dag forkynnes ikke fortapelsens mulighet i noen særlig grad i våre forsamlinger. Vi er så redde for å støte eller skremme folk, at vi lar det temaet ligge. Men en evig fortapelse borte fra Gud, er ikke bare en middelaldersk forestilling, den er en realitet. De fleste kjenner Joh 3,16, men også der, i denne enormt positive forkynnelsen av Guds kjærlighet til oss, trer fortapelsens realitet frem for oss: "for at hver den som tror på Ham, ikke skal gå fortapt...." I dag vil jeg bruke dagen til å tenke på hva jeg er frelst fra, og hva jeg er frelst til. I dag vil jeg takke for det offer Jesus gav på korset. Tenk at Jesus var villig til å gå gjennom Getsemane, villig til å lide korsets grufulle død - for deg, for meg, slik at du og jeg kunne bli frelst fra en evig fortapelse.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Du har ikke sett hu dama som påstår å ha vært i helvete som har direktesendt møtekampanje på Visjon Norge i Drammen nå?

Mye villfarelse i denne tiden...

Mvh.
Lars

Bjørn Olav sa...

Nei, ikke har jeg hørt om henne, og for å si det slik: Ikke tenker jeg å høre om henne heller. Har man vært i helvete, kommer man neppe derfra.

Anno 2008 Nym sa...

Hvis vi ikke forteller mennesker ting som kan virke støtende, kan det være fordi vi drives mer av frykt (for å bli upopulære) enn av lengsel etter å være Kristi sendebud og gjøre det som er riktig her i livet.

Anonym sa...

Ja,BjornOlav,jag är helt enig med dej.Det är en rädsla att stöta sig med människor idag.Det verkar vara enklare att förkunna den falska läran,att alla kommer till himlen,oavsett hur vi lever,istället för att förkunna att det finns bara två vägar att välja på!Men idag försöker man att komma på en tredje väg!
Ofta så handlar denna tredje väg om allt "det goda" som vi människor har gjort!
Nej prisat vare Gud,det är endast genom Jesus och det Han har gjort för oss,som vi kan komma in i himlen!Idag,så ska det vara så mycket bevis på allting,liksom
Tomas sa,när lärjungarna talade om för honom;"Om jag inte får se hålen efter spikarna i Hans händer och stoppa mitt finger där,så kan jag inte tro!"
Vad svarade Jesus?Jo,som det står i sången;

"När på Tomas Segerfursten tänker,
ser hur tyngd och tvivlande han går.Skyndar Han,och honom nåden skänker,att få se och röra vid hans sår.
Tomas rörd av Jesu varma hjärta
övervunnen av Hans marterskrud.
Ropar fylld av fröjd och kärlekssmärta
/:"O,MIN HERRE,OCH MIN GUD/:"
Jag vill sjunga;
"Ingen är så skön som Jesus!
Ingen är så ljuvlig som Han!
Ingen är så Obeskrivlig!
Han är det skönaste som finns,Han är Herre över Alla och Allt!"

"Jag ber en bön,och det är att Jesus ska göra oss mer frimodiga,och villiga att gå på de vägar som Han leder oss!"
Fridshälsningar! Karin

Bjørn Olav sa...

Å unnlate å forkynne om fortapelsens mulighet, er livsfarlig! Når vi ikke forkynner hele Guds råd, så kan vi komme i skade for å forkynne løgn, og mennesker blir bedratt til å tro at de er på vei til himmelen, da sannheten er at de er på vei til en evig fortapelse.

For noen dager siden meldte en kristen avis at danske teologer hadde avsatt djevelen, og påsto at han ikke finnes. Den som ler høyest over disse danske teologers tåpeligheter er vel djevelen selv! Hvilket ansvar disse teologene påtar seg, de fører mennesker vill.

Det er en pris å betale for å forkynne hele evangeliet, men det er verd det!