fredag, august 15, 2008

Messianske forsamlinger i dagens Israel, del 1



Kehliat El Roii er den første messianske forsamlingen vi presenterer i en ny serie hvor vi ønsker å se nærmere på hva Gud gjør i dagens Israel. Forsamlingens pastor, Ofer Amitai, er også en av lederne for den nasjonale bønnebevegelsen i Israel, som vi har god kontakt med gjennom vårt bønnearbeid.

Ofer Amitai er født i Tel Aviv i 1951. Hans mor kommer fra en familie som har lange aner tilbake i landet. Hans far kom fra Polen til Israel i 1935, da han var en liten gutt. Foreldrene var sekulære jøder, men med sterk tro på den sionistiske bevegelsen. Etter å ha kjempet i Seksdagerskrigen i 1973, begynte Ofer å søke Gud. I ettertid ser han hvordan Gud ledet ham til å flytte til USA, og så til India. Det var her at Gud skulle åpenbare seg selv som Yeshua, Israels Messias. Han reiste tilbake til USA, før han var en snartur innom USA, hvor han møtte hun som skulle bli hans kone, Chris. Etter å ha møtt henne, tilbrakte de to 14 år med å gå på skole og tjenestegjøre for Herren ut fra Zion Faith Homes, i nærheten av Chicago, Illinois. I1994 reiste de tilbake til Israel, og har ledet Kehilat El-Roii i Jerusalem siden da.

Menigheten ble grunnlagt i 1989 etter mye bønn og arbeid. Den har tilholdssted i hjertet av Jerusalem. Når menigheten ble startet håpet man å kunne bygge et uavhengig fellesskap av hebraisk talende messiastroende jøder hvor man kunne motta og trene landets innbyggere i troen på Yeshua, Han som er Messias. I dag har de lykkes med det. Dette er en voksende forsamling med stor innflytelse i Israel. Forsamlingens medlemmer er i hovedsak israelere.

El Roii betyr "Den Gud som ser meg" (1.Mos 16,13) I tillegg til et ukentlig møte har forsamlingen et veletablert sabbatskole-program med seks ulike klassetrinn, et bønnemøte midt i uken, en bønnesamling for kvinner, forbederne samles fredag morgen mens ungdommene kommer samnmen til et samvær som består av ungdommer fra ulike menigheter.

Denne menigheten arrangerer også ulike turer rundt i landet, og deltar i ulike sammenkomster i forbindelse med de bibelske høytidene.

Bildet viser Ofer Amitai og hans kone Chris og deres to barn.

Ingen kommentarer: