fredag, april 24, 2009

De gode forbildene - og de som vil ødelegge Kristi forsamling, del 2



"Hold øye med de onde arbeiderne," advarer apostelen Paulus den kristne forsamlingen i Filippi. Den første gruppen han nevner er "hundene", nå nevner han:

2. De onde arbeiderne.

Hvem er så disse? Ut fra måten han setter navn på dem, må det være "innsidere". Dette er ikke en ytre fiende, men en indre. Mennesker som arbeider i menighetene, eller blant de kristne, og som påvirker dem i feil retning, bort fra den enkle troen de har fått overgitt.

Jesus forteller lignelsen om ugresset i åkeren. Den lignelsen er gjengitt i Matt 13 hvor det blant annet heter:

"Han la fram for dem en annen lignelse og sa: Himmelriket kan sammenlignes med en mann som hadde sådd godt korn i åkeren sin. Og mens alle sov, kom fienden hans og sådde ugress blant hveten og gikk sin vei. Da kornet skjøt opp og satte aks, kom også ugresset til syne. Tjenerne gikk til jordeieren og sa: Herre! Var det ikke godt korn du sådde i åkeren? Hvor kommer da ugresset fra? Det har en fiende gjort, svarte han..." (v.24-28a)

Når Johannes skriver sitt første brev, taler han om dette ugresset, den indre fienden, og skriver:

"Mine barn, dette er den siste tid. Dere har hørt at Antikrist skal komme, og mange antikrister har alt stått fram. Derfor vet vi at dette er den siste tid. De kom til oss, men de var ikke av oss. Hadde de vært det, ville de blitt hos oss. Slik skulle det bli klart at ikke alle er av oss." (1.Joh 2,18-19)

Hele poenget er at de vi her snakker om er arbeidere som arbeider i Kristi forsamling, men de er ikke av lyset, men av mørket. De er onde arbeidere. Det er mennesker som har gått kompromissets vei, som lever med skjult synd i sine liv.

Apostelen Paulus navngir to i et av sine brev:

"Kobbersmeden Aleksandros har gjort meg mye vondt. Herren skal gjengjelde ham etter hans gjerninger. Pass deg for ham, du også, for han har gått hardt imot læren vår." (2.Tim 4,14)

Det er muligens den samme Aleksandros han nevner i sitt første brev. Der heter det: "Noen har feid samvittigheten til side, og troen deres har forlist. Blant dem er Hymeneos og Aleksander, som jeg har overgitt til Satan så de skal bli tuktet til ikke lenger å spotte." (1.Tim 1,19b-20)

Den er ingen spøk å ha onde arbeidere i blant seg. Vi må vokte oss for dem!

1 kommentar:

edivaldo rossetto sa...

perhaps that is not everything in the life