onsdag, april 15, 2009

Kristen brite suspendert fra sin jobb fordi han er imot "vielser" av homofile



The Times melder i dag at David Booker, en 44 årig kristen engelskmann, risikerer å miste jobben fordi han fortalte en kollega at han var imot "vielser" av homoseksuelle.

David Booker arbeider på et kristent overnattingssted i Southampton. I forbindelse med en nattevakt hadde han snakket med en kollgea om sin kristne tro. Under samtalens løp kom de inn på kirkens syn på homoseksualitet, og David Booker hadde da gitt uttrykk for at han var imot "vielser" av homoseksuelle og homoseksuelle prester. David Booker sier til The Times Online at han har homofile venner, og ikke kan regnes som noen homofob, men at han av overbevisningsgrunner er imot homofile prester og at homofile kan "vies".

Kvelden etter denne samtalen fikk David Booker beskjed om at han var suspendert fra jobben på grunn av hendelsen natten før. Etter et par dager fikk han beskjed om at han hadde begått et alvorlig brudd på retningslinjene ved å "fremme religiøse synspunkter, som inneholder diskriminerende kommentarer omkring personers seksuelle legning."

Jeg frykter for at vi her i Norge kommer til å oppleve det samme om ikke så lenge. I dagens politisk korrekte, sekulariserte samfunn vil selv det å snakke sammen på en arbeidsplass, hvor man gir uttrykk for sin kristne overbevisning være forbudt. Så langt har vi kommet. Homofile pressgrupper, som har sine personer sentralt plassert i regjeringen og i departementene, vil sørge for dette. Det tar nok ikke så mange årene før kristne må gå i fengsel i Norge, fordi de mener noe annet enn det politiske establishment.

http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=167997

11 kommentarer:

Anonym sa...

Det er en veldig trist utvikling vi ser skje rett foran våre øyne. Dette er de første stegene inn i det antikristelige samfunnet. La oss våke og be.

Karin sa...

Ja,tyvärr så kommer vi nog att få se mer av detta både i Norge och Sverige ja i alla länder!
Nu finns det bara en sak att göra,och det är att Gripa tag om Herren Jesus,och be om Hans beskydd,samt att Be denna bön;

"Gud Fader ,I Jesu Namn ber vi sätt ut bönekrigare,samt Väktare på muren,som Vågar ställa sig till ditt förfogande,och be emot dessa fruktansvärda lagar ( könsneutrala äktenskap) som håller på att stiftas i alla länder,samt detta avfall från den Kristna tron!"

Svåra tider tror jag är att vänta,men kära bröder och systrar,låt oss stå till förfogande till vad Herren har bestämt åt oss var och en!
Vi får inte glömma att;
"Han Ju AllmaktsGud ju är!"
Guds Frid!
Karin

Anonym sa...

Uten å vite noe om denne hendelsen, eller ta stilling til det.

Er ikke dette ganske naturlig?

Er det ikke like naturlig for en "liberal" (hva enn det betyr) kristen arbeidsplass å si opp en person som bryter med deres verdigrunnlag som det er for en konservativ kristen arbeidsplass å si opp noen som bryter med deres verdigrunnlag.

Eller mao. ville ikke du funnet det naturlig at det kunne skjedd en oppsigelse om en person F. eks jobbet på et kristent konservativt (hva enn det betyr) retreatsenter, og ga utrykk for at homofile ekteskap bør kunne velsignes av kirken?

Jeg tror man vil kunne finne "liberal", og "konservativ" praksis både hos liberale, og konservative i dette tema.

Men å tro at "liberale" er mindre nidkjære på sitt verdigrunnlag, enn "konservative" har jo alltid vært et selvbedrag hos de "liberale".

De har forskjellige verdier, og overbevisninger, men ikke større, eller mindre toleranse for dem som bryter med deres overbevisninger og verdier.

Mvh.
Lars

Anno 2008 Nym sa...

Lars:
Interessant det du skriver, men jeg lurer på om mannen hadde blitt oppsagt hvis han f.eks. sa at han ikke tror på kristendommen. Jeg har en mistanke om at toleransen på denne arbeidsplassen her kun går i liberal retning.

Anonym sa...

Det var en høyst besynderlig mening du legger fram Lars!

Det kan da ikke være naturlig av et kristent overnattingssted å gjøre slik? Hvis overnattingsstedet hadde vært drevet av "Foreningen av 1948" (er det ikke det det heter?) så hadde det vel kanskje vært "ikke overraskende"!

Jeg mener ganske sikkert at dette ikke hadde vært mulig å gjøre i Norge med den arbeidsmiljøloven vi har!

Men "det politisk korrekte" endrer seg med en skremmende fart. Det som er akseptert i dag kan være forbudt og bannlyst om noen få år. Så lett er det å "snu om" på samfunnets overfladiske meningsbarometer.

Det er en spennende tid vi lever i. Det er tragikomisk, mest tragisk. Vi trenger Herrens Ånd som veileder og Jesus som vår faste klippe!

Hilsen
Thomas i S.

Anonym sa...

Anno 2008 Nym:


Hehe, det er vel halveis en slik arbeidsplass jeg har nå for øyeblikket :-)
(kristen, liberal og krampeaktig politisk korrekt)

(tar ikke hvor, eller med hva det er over nettet uttover at det har med rus å gjøre)

Jeg tror du har ganske rett slik jeg kjenner meg igjen. (selv om man aldri ville fått sparken på et så vagt grunnlag. Men hadde man i for stor grad gitt uttrykk for slike holdninger ovenfor de menneskene vi har med å gjøre med den aktuelle legningen så tror jeg man etter x antall advarsler hadde mistet jobben. Man trenger derimot ikke være troende, og kan gjerne F. eks være muslim bare man aksepterer profilen, og ikke motarbeider verdigrunnlaget )

Mvh.
Lars

Anno 2008 Nym sa...

Du virker imøtekommende, Lars. Takk for det.

I det tilfellet Bjørn Olav refererer, kan en vel egentlig ikke si at den ansatte motarbeidet verdigrunnlaget? Han gjorde vel jobben sin?

Anonym sa...

Thomas i S.

Jeg tror du missforstår meg en smule. Hva jeg skulle frem til var at jeg tror dette i like stor, eller liten grad kunne skjedd hvor som helst hvor man har verdier, og en overbevisning og man har ansatte som bryter verdiene, og overbevisningen.

Husk at F. eks i misjonssambandet kan ikke en ansatt vaskedame på bedehuset være gjengift, eller på andre måter leve i hva de anser som synd uten å få sparken. (og ville i utgangspunktet aldri blitt ansatt.)

Så jeg tror ikke disses handling var mer ytterliggående enn hva bloggens eier selv kunne forsvart friheten til å gjøre hadde dette F. eks dreid seg om en ansatt på et kristent reatreatsenter som hadde gitt uttrykk for å støtte kirkelig velsignelse av homofili.

Her kan jeg riktignok ta feil, og at bloggens eier ikke ville forsvart friheten til å gjøre det.


Mvh.
Lars

Anonym sa...

Anno 2008 nym:

Hehe, tok først poenget med nicket ditt nå :-)

Og joda. Jeg mener de må ha tatt et par flasker for mye møllers tran uansett hva, og det spørs også litt på hva slags stilling denne personen hadde.

Selv tilhører jeg jo dem som skiller mellom verdslige, og "åndelige" oppgaver.

Dvs. at jeg ikke ser det store problemet med å ansette en revisor, eller vaskedame som er ateist, men det ville vært et stort problem å ansette en ateistisk pastor.

Jeg vet at det er uenighet der. På den ene siden har man NLM som ønsker å være helt konsekvente, og på den andre siden har du Dagen-redaktøren som har foreslått å tilby kvinnelige, homofile samboende og vranglærende prester "verdslige" stillinger i kirken i forbindelse med at de blir fratatt "kappe, og krage". (han har gitt eksempler som administrasjonsleder, sekretær etc. siden han mener det er drastisk å frata dem levebrødet slik jeg har forstått ham)

Mvh.
Lars

Kjetil Kringlebotten sa...

Lars, du kan kanskje ha eit poeng når det gjeld offentlege fråsegn. Men her er det snakk om ein privat samtale.

Anonym sa...

Kjetil Kringlebotten:

Joda, jeg er helt enig. Selvsagt var den aktuelle oppsigelsen helt på jordet.

Mvh.
Lars