mandag, april 13, 2009

En bønn



På bloggen til Øystein Lid fant jeg en bønn av Peter Halldorf (bildet). Jeg ble så grepet av dens innhold, at jeg vil dele den med bloggens lesere. Denne bønnen vil jeg gjerne gjøre til min egen, og jeg skriver den inn i min lille personlige bønnebok hvor jeg tar vare på bønner fra ulike sammenhenger. Peter Halldorf har betydd, og betyr mye for mitt eget åndelige liv. Jeg har satt stor pris på den kontakten vi har hatt over en tid, og er glad for å være en del av kommuniteten på Bjärka Säby. Her følger Halldorf's bønn:

Herre, Du som er over oss. Du som er en av oss. Du som er i oss. La alle se Deg også i meg. Må jeg få gjøre veien klar for Deg. Må jeg få takke Deg for alt som skjer meg. Og ikke glem andre som er rundt. Hold meg i Din kjærlighet. Så alle kan få bli i min. La alt i dette mitt vesen bli vendt til Din ære. La meg aldri fortvile, jeg er jo i Din hånd. All kraft og godhet er hos Deg. Gi meg et rent sinn så jeg kan se Deg. Gi meg et ydmykt sinn så jeg kan høre Deg. Gi meg kjærlighetens sinn så jeg kan tjene Deg. Gi meg et troende sinn, så jeg forblir i Deg. Gjennom Jesus Kristus. vår Herre. Amen.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Takk for at du la ut denne bønnen.

Karin sa...

Tack för denne bönen BjornOlav!
En bön som jag vill be varje dag!Har nyss läst i din blogg det du skriver om de hemska kommentarerna någon skriver i din dotters blogg!
Efter vad du skriver,så finns det folk som djupt sårar din Benedicte och inte drar sej för att i hennes bloggar
trycka ner och såra henne!
Hur elaka kan en del människor bli?
Men du ska veta BjornOlav
att Det finns en som Älskar din dotter,å bär henne i sina Händer!
Du ska hälsa henne detta!
Hon verkar vara en mycket fin och kärleksfull dotter,vad det verkar på hennes kommentarer till sin Pappa i dina bloggar!
Ta detta som jag skrivit som en tröst,BjornOlav till er i fam.
Guds frid till dej å din fam.
Karin

Bjørn Olav sa...

Takk skal du ha, Karin. Dette er en meget god, og dyp bønn, som også vil følge meg i mine daglige bønner.

Ja, det er ille å se hvordan enkelte plager Benedicte på grunn av hennes sykdom. Jeg hadde aldri trodd at noen kunne bli så ondskapsfulle at de ville hetse henne, tale meget stygt om henne, og komme med hatefulle kommentarer mot en som sliter med alvorlig sykdom som henne. Dette har pågått over lang tid, og kommentarene er så grove at jeg ikke har sett noe lignende. At kommentarene også rammer meg, får så være, men at noen skal være så ondskapsfulle som denne personen er mot vår kjære datter, det begriper jeg ikke. Takk for din forbønn for henne.