tirsdag, april 07, 2009

En del av rådgivergruppen for revitalisering av menigheter i Norge





Bønnetjenesten for Norge, presenteres i disse dager en ny strategi som grunnleggeren av Norges største bønnenettverk, Arne Borgersen (bildet) har utarbeidet. Etter å ha bedt målbevisst for Norge i 15 år lanserer Bønnetjenesten for Norge REvital. REvital vil være et nasjonalt senter for menighetsfornyelse, et nettverk av forkynnere og arbeidere med bred erfaring fra både det indre og det utadrettede menighetsarbeidet. Tanken er å hjelpe menigheter til vekst og fremgang og til å fullføre misjonsbefalingen ved å aktivisere de tjenestegavene som er tilstede i menigheten og gi hjelp til utadrettet virksomhet.

De som skal arbeide med revitaliseringen vil bruke sine tjenestegaver til å utruste og trene menighetens lederskap og medlemmer slik at de kan bruke sine tjenestegaver til å bygge menighet og igjen trene nye som etter hvert blir frelst. Vi vil legge vekt på både utadrettet arbeid for å vinne nye mennesker for Jesus og samtidig bygge det indre fellesskapet slik at de nye kan finne omsorg og kjærlighet og bli lært opp til tro og lydighet mot Gud.

Arne Borgersen og jeg har hatt et tett og godt samarbeide i mange år. Han har bedt meg om å være en del av rådgivnings- og referansegruppen for REvital, hvilket jeg har takket ja til. De øvrige rådgiverne i denne gruppen er pastor Øyvind Valvik i Filadelfia Kristiansand, pastor Gunnar Jeppestøl i Filadelfia Vennesla, psykoterapeut Harry Ekeland, evangelist og daglig leder for Nordic Mission, Håkon Fagervik.

For mer utfyllende informasjon om dette viktige initiativet, se:

http://www.benorge.no/index.php?project=4&com=content&co_id=1670

La oss huske Arne i våre bønner. Han står i et meget viktig arbeid for Norge, både som forkynner, inspirator, bønneleder og initiativtager til dette viktige arbeidet. Vi trenger å se mange livskraftige menigheter på trygg bibelsk grunn.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Leste dette når jeg kom inn på linken.

Booths profeti om endetiden
”I de siste dager skal det bli - religion uten Den Hellige Ånd, kristendom uten Kristus, tilgivelse uten bekjennelse og frelse uten bekjennelse. Politikk uten Gud, himmel uten helvete”.

Det grøsser når jeg tenker på hvor mange kristene som blir ledet bort fra den hellige ånd i kirken.
Hvem er det i kirken som underviser i den hellige ånd ?
Alt står på dem få i pinse og frikirkene som bekjenner at Jesus lever i dag og at han er tilstede i den hellige ånd.
Takk far for at du ikke har latt jorden være uten vitne om deg og dine dyrebare gaver til oss som du led for at vi skulle mota i pinsen.
Talsmanen som du ga ditt blod for skulle alltid være med oss til du kommer tilbake.
Ingen kan elske oss mere.
Gud velsigne deg Bjørn Olav og dine venner i Jesus.

Bjørn Olav sa...

Takk for hilsen! Og takk for at du minner oss om de svært aktuelle ordene fra William Booth. Måtte Herren rikelig velsigne og støtte deg denne tiden.

Anonym sa...

Takk; ja Johannes døpte i vann "som renser gammel vin sekken " for man heller ikke ny vin på gammle sekker.
Jesus døper med ild som Johannes profiterer i møte med Jesus.
Jesus ble først renset i førti dager så markert med dåpen under vann som var fullførelsen av renselsen.
Så fylte far Jesus med ilden som pinsedag skullle gi til alle som ble kristene.
Å bli døpt i vann er bare å følge Johannes men den som døpes i ilden er i kristus og kan kalle seg kristen.
Hvor mange kristene renser kropp og sjel (den gammle vinsekk" før dem tar imor Jesus ild den nye vin som smaker av evighet.
Johannes viser oss kjærlighet til kroppens tempel ved å rense den og jesus viser oss dåpen i ild som gir evig liv.
Derfor står det i bibelen Jesus sier "dere har påkalt mitt nav og helbredet men jeg kjenner dem ikke" Hen kjenner dem ikke for dem har ikke levet i lyse igjennom å følge Johannes vannet renselse og Jesus dåpen med ilden.
Kjære Jesus må mange få oppleve renselsen fra vannet som helbreder kroppen (vin sekken) og må mmange få ta del i vinen dåpen i illden (Johannes sier "han som kommer etter meg døper med ild)Som helbreder vår sjel til å komme tilbake til far.

Å rense kroppen med faste og rensekurer som robert Gray fjerner urenheter i kroppen som styrker den til å bære ilden fra Jesus.

Dette er den ekte betydning av vannet og ilden
Broderlig i kristus

Anonym sa...

Jeg synes dette er et positivt tiltak for å revitalisere menighetene er til lands. Jeg håper at dette får god mottakelse ute blandt forsamlingene. La oss be om at denne satsingen fører til radikal fornyelse og vekkelse i forsamlingene.

Stener

Anonym sa...

Hvordan fungerer denne rådgivergruppen? Har dere felles møter, eller er det individuelle råd dere gir?

Bjørn Olav sa...

Dette er et spørsmål som nok må stiles til Arne Borgersen, men jeg vil tro at dette vil fungere på individuelt nivå. Det vil si at de som sitter i dette rådet, vil være tilgjengelig og bli spurt etter behov.