onsdag, april 08, 2009

Tony Blair vil endre pavens syn på homoseksualitet



Det kan hende at Tony Blair, burde ha gått bittelitt lenger i katekumenundervisning hos sin pater før han ble opptatt som medlem av Romerkirken. For nå skal den tidligere statsministeren ta selveste paven i skole, og be ham om å endre Romerkirkens syn på homoseksualitet. Det er nok noe i trosundervisningen godeste Blair ikke helt har fått med seg. Bibelen inneholder ikke valgløfter, som kan endres etter som ulike politiske bølger oppstår og forsvinner. Guds ord er evig og uforanderlig, og selv ikke en pave kan endre på den. Dette handler nok ikke om et generasjonsspørsmål som Blair vil ha det til, idet han henviser til at pave Benedikt XVI er 82 år.

Men Tony Blair har observert noe som kanskje kan være riktig. Blair påstår at det foregår en stille revolusjon innen Romerkirken, og at paven ville bli overrasket om han tok seg en tur til en katolsk kirke med god oppslutning. For i følge Blair ville han da bli overrasket over hvor liberale folk er.

Nå er kanskje ikke Blair den rette til å si dette heller, fordi han har vært en forholdsvis kort tid medlem av Romerkirken. Dessuten er det vanskelig å uttale seg på vegne av så mange medlemmer som Romerkirken har. Men, han kan ha et poeng. Og poenget kan ligge i det faktum at en del mennesker blir medlem av Romerkirken, uten å ha et personlig forhold til Jesus som Frelser og Herre. De blir altså medlem av et trosfellesskap, uten personlig tro og overbevisning. For kirkens overleverte tro, slik vi finner den i de apostoliske skriftene i Det nye testamente og i Det gamle testamentes skrifter, er det ingen tvil om hva sier. Hverken om homoseksualitet eller frelse.

http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=167305

3 kommentarer:

Anonym sa...

er du i mot homoseksualitet?

Bjørn Olav sa...

Med bakgrunn i hva Guds ord sier betrakter jeg homoseksuelle handlinger som synd.

Sunde sa...

Det er utrolig at slikt fremdeles foregår i 2009. Jeg har lest mye av bloggen din, mye er fornuftig, troen kan ikke diskuteres - men at du forfekter et syn som dette i forhold til homoseksuelle handlinger - er for meg en gåte - på en oppgående blogg som dette.