søndag, februar 07, 2010

Bibeltro baptister øverst på listen over de som mest påvirker andre pastorer

Protestantiske pastorer i USA har vært med på en undersøkelse, hvor de skulle svare på hvilke personer som har influert deres egne liv mest. Øverst på listen finner vi Billy Graham (91). Hele 21 prosent av de spurte setter den verdenskjente evangelisten øverst på listen over personer som har påvirket dem. Billy Graham, som nå er preget av sykdom og alderdom, har forkynt evangeliet for mer enn 200 millioner mennesker i 185 land siden han startet sin tjeneste i Los Angeles i 1949.

Det andre med denne undersøkelsen, hvor 1002 pastorer deltok, som er interessant å merke seg, er at det er flesteparten av navnene som står på listen er såkalt konservative bibeltro kristne, og blant dem igjen er flertallet baptister.

Neste på listen er Charles Swindoll, en populær pastor, forfatter og radiopersonlighet. Han har skrevet mer enn 70 bøker, og er utdannet ved Dallas Theological Seminary.

De andre på listen er Charles Stanley, hovedpastor i First Baptist Church i Atlanta og grunnleggeren av In Tough Ministries. Stanley har skrevet en rekke bøker, og gudstjenestene fra First Baptist Church sendes på TV kanaler over store deler av verden. Så følger Rich Warren, ikke minst kjent for sine bøker om målrettet menighet og målrettet liv. Warren, som av mange kalles Billy Grahams etterfølger, er pastor for Saddleback Church i Lake Forest i California, som er en baptistmenighet innen Sørstatsbaptistene. Etter Warren følger den markante bibellæreren John MacArthur, som i alt vesentlig grad står for en teologi sterkt influsert av baptister. Hans mange bibelkommentarer blir høyt verdsatt. På listen finner vi også Max Lucado, pastor for Oak Hills Church i San Antonio i Texas. Mange av hans bøker er oversatt til norsk, de fleste av dem er utgitt på Lunde forlag. På listen finnes også John Piper, pastor for Betlehem Baptist Church i Minneapolis og forfatter av mer enn 30 bøker.

Ingen kommentarer: