mandag, februar 15, 2010

Rene hender og rene hjerter


En setning fra noe Duncan Campbell (bildet), mannen som fikk være redskapet i vekkelsen som rystet øya Lewis på Hebridene i 1949-1953, fulgte meg gjennom gårsdagen og slapp ikke tak i meg:

"... jeg tror at når Gud finner de rene hender og det rene hjerte skal vi se kildevell i ørkenen og elever i det tørre land."

I Salme 24 skriver David:

"Hvem får stige opp på Herrens berg? Eller hvem får stå på Hans hellige sted? Den som har skyldfrie hender og et rent hjerte, som ikke har vendt sin sjel til løgn og ikke sverget falskt. Han skal få velsignelsen fra Herren og rettferdighet fra sin frelses Gud." (v.3-5)

En tidligere India-misjonær testamenterte bort boksamlingen sin til meg for noen år siden. Blant de mange sjeldne bøkene var det en bok skrevet av L.E Maxwell. Denne Maxwell var bestyreren for Praire Bible Institute i Three Hills i Alberta i Canada. Boken heter: "Born crucified", en tittel Maxwell hentet fra den franske forkynneren Lacordaire, som sa at kirken er født korsfestet. Med det mente han at alle dens medlemmer døde i og med den siste Adam, når han la ned sitt liv på Golgata. I denne boken skriver Maxwell noe særdeles viktig:

"Korset er nøkkelen til alle situasjoner såvel som til hele Skriften. Hvis vi mister den nøkkelen, mister vi ikke bare veien i Bibelen, men i hele vårt liv."

Maxwell sier at om de kristne hadde holdt fast ved korset hadde vi ikke vært plaget med den moderne tids liberale krefter. Hadde vi forstått korsets både horisontale og vertikale stilling så hadde vi levd i vekkelse.

Hvor forkynnes det om selvlivets død i dag?

I hvilken kirke hørte du sist om at vi er korsfestet med Kristus, at vi må dø hver dag?

Sannsynligheten er stor for at du heller hørte om hvordan selvbildet ditt skal bli bedre.

Vi trenger mer av Den Hellige Ånd i våre liv - ikke først og fremst for å oppleve tegn og under, men for å se vår egen synd og be Gud rense oss gjennom Kristi dyrebare blod.

Johannes skriver: "Når Han (altså Den Hellige Ånd) kommer, skal Han overbevise verden om synd ..." (Joh 16,8)

I Matt 5,8 leser vi disse ordene av Jesus:

"Salige er de rene av hjertet, for de skal se Gud."

Min bønn er: Gud rens mitt hjerte. Jeg ser at Gud trenger å gjøre det i meg. Hva med deg?

Ingen kommentarer: