fredag, februar 12, 2010

Vellykket kvinnekonferanse i Minsk i Hvite-Russland

Nyheter fra Hvite-Russland er sjeldne. De kristne opplever vanskelige tider, og kontrollen fra de kommunistiske myndighetene er sterk. Derfor er det med stor glede vi kan fortelle om kvinnekonferansen som ble holdt i Minsk og Pinskij 16. og 17. januar.

Omkring 200 kvinner deltok. I Minsk kom de sammen i baptistmenigheten "Evangeliets lys". Hovedtaler var Libya Lame fra Riga i Latvia. Hun representerer Den europeiske baptistføderasjonens kvinnearbeid. Libya Lame var også på besøk hos baptistkvinnene i Minsk i mars 2009. Hun besøkte da flere steder, blant annet arbeidet som gjøres av de såkalte "Nåde-søstrene". De arbeider blant enker og foreldreløse. Også denne gangen ble besøket av Libya Lame til stor oppmuntring for de som deltok på konferansene. Hun er selv enke, og fortalte tilhørerne hvordan Gud på mange konkrete måter har hjulpet henne siden ektemannen døde. Hennes nære og personlige vitnesbyrd om Guds omsorg ble til hjelp for mange.

Glem ikke å be for de kristne i Hvite-Russland. Ved siden av overvåkningen og trakassering fra myndighetene, har mange det også svært vanskelig økonomisk.

På bildet ser vi noen av deltagerne på kvinneseminaret i Minsk.

Ingen kommentarer: