søndag, februar 07, 2010

Håp og evangelieforkynnelse i den syriske ørken, del 1


Bli med på en spennende reise til Syria, og la meg fortelle deg om Paolo Dall' Oglio, en italiensk munk i 50 årene som siden han var i 20 årene har hatt et kall til å nå muslimene med evangeliet. Den andre delen av denne historien handler om et Mar Musa, et eldgammelt kloster i den syriske ørken som var overgitt til seg selv i hele 200 år. Så en dag kom Paolo hit. I Mar Musa så Paolo for seg et sted hvor Jesu kjærlighet kunne bli kroppsliggjort.

Fader Paolo virkeliggjorde sitt kall. I dag søker mange mennesker til Mar Musa, blant dem et stort antall muslimer. Klostret ligger 50 engelske mil nord for Damaskus. Her lever ni munker og nonner et kontemplativt liv, her arbeider de og lever i tjeneste for muslimer.

Ikke noe av dette ville ha skjedd om ikke fader Paolo gradvis hadde utviklet en sterk kjærlighet til muslimene. Det hele startet den andre uka i forbindelse med en retreat i Italia mens han ennå var en novise. Etter denne retraten dro han til Libanon for å studere arabisk. Her fikk han muslimske venner, og begynte selv å leve som en muslim, i forhold til hvordan han levde. Kjærligheten som preget Paolo var smittsom, og muslimene han levde blant opplevde Jesus gjennom Paolo's liv.

Mens Paolo forberedte seg på å bli prest, fortsatte han hver sommer sine studier i arabisk for å kunne beherske språket godt. Hans store forbilde var Charles de Faucauld, eller Bror Charles av Jesus, som jeg har skrevet om en rekke ganger på bloggen.

(fortsettes)

Bildet er tatt av Erling Rimehaug i forbindelse med fader Paolo's besøk på Bjärka Säby nylig.

1 kommentar:

Otto sa...

Flott å lese om hva ETT menneske kan få utrettet.