lørdag, juli 31, 2010

Baptistenes 20'de verdenskongress i gang på Hawaii


Den 20 verdenskongressen for Baptistenes Verdensallianse er i gang. Tusenvis av mennesker har funnet veien til Hawaii. De representerer 105 nasjoner. Baptistenes Verdensallianse har i dag 37 millioner døpte medlemmer, fra 216 bapistunioner verden over. De to siste som har sluttet seg til er Baptist Fellowship of Zambia, og Baptistkirkene i Vietnam. Årets tema er: Hør Ånden, erfar enheten, del et verdenvidt perspektiv.

Avtroppende president for Baptistenes Verdensallianse, David Coffey, sa i sin tale på åpningsmøtet onsdag, at "den neste generasjonen vil kanskje ikke arve våre institusjonaliserte strukturer, men de vil ha vår visjon. Når Den Hellige Ånd virkelig åpner mennesker, leder Jesus Hans folk, og det sees. Det produserer sunne menigheter og misjon som er fruktbærende. Det største tegnet på at Den Hellige Ånd er over oss, er at Gud gjør oss til en del av sin handlingsplan for å vinne en fortapt verden."

Neste verdenskongress - i 2015 - vi bli holdt i Durban, Sør-Afrika. På grunn av restriksjoner fra amerikanske myndigheter ble 1000 deltagere nektet visum til kongressen i Honolulu.

Ingen kommentarer: