torsdag, juli 08, 2010

Tre døpt i Russlands fjerne Østen


Så langt nordøst i Russlands fjerne Østen det vel er mulig å komme ble tre personer døpt søndag 27 juni og lagt til baptistmenigheten på stedet. Dette er moderne misjonshistorie. Pastor Vyacheslav Grin som forrettet dåpen, sier: "Det er veldig spennende å erfare Guds undergjerninger."

27. juni var en veldig kald dag i Pevek i Chukotka, bare fem varmegrader og det hadde regnet i flere dager, men akkurat denne dagen sluttet det å regne. Dåpen var planlagt en stund, og nå måtte de utnytte muligheten som oppholdsværet gav dem. En kvinne fra landsbyen Pevek, og to fra landsbyen Yanranay, hadde tatt imot Jesus som sin Frelser og Herre og på sin bekjennelse av troen på Ham, ville de la seg døpe.

Medlemmene av baptistmenigheten fikk leid en buss og dro ut til tundraen. På grunn av de svært dårlige veiforbindelsene måtte de gå på beina i fem kilometer før de kom frem til elva der dåpen skulle finne sted. En bestemor fra en av landsbyene i områdene hadde gått på beina i en time for å komme fram. Hun måtte gå tvers over tundaen, hvilket var en svært stabasiøs tur for den gamle kvinnen, men hun ville så gjerne overvære dåpshøytideligheten.

Hver av de tre kvinnene avvla sine vitnesbyrd før de ble døpt, og etter bønn gikk de så ut i vannet og ble døpt en etter en. Etter dåpen ble de tre tatt opp som medlemmer av den lille baptistmenigheten, og fikk del i nattverden for aller første gang. (Se det lille bildet - klikk på det, så får du se det i en større utgave).

Ingen kommentarer: