lørdag, juli 10, 2010

I august er det 70 år siden Taize kommuniteten ble grunnlagt

I august vil det være fem år siden grunnleggeren av den økumeniske kommuniteten Taize, ble brutalt myrdet av en sinnsforvirret rumensk kvinne. Det skjedde under kveldsbønnen 16. august 2oo5. I august er det også nøyaktig 70 år siden kommuniteten i Taize ble grunnlagt. Det skjedde 20. august 1940 da bror Roger (bildet) kom til den lille høyden Taize i Frankrike.

Både dødsdagen til bror Roger og grunnleggelsen av kommuniteten vil markeres lørdag kveld den 14. august i Taize.

I juni har mange abbeder og munker fra ulike benediktinerklostre kommet til Taize for å ta del i 1100 års jubileet for grunnleggelsen av klostret i Cluny, som ligger like i nærheten av Taize. Blant de øvrige gjestene har det vært folk fra Sverige, Danmark og Russland. Nå i begynnelsen av juli ventes det 3.000 gjester fra mange ulike nasjoner, blant annet fra Ungarn, Holland og en liten gruppe fra Armenia.

I mai deltok to brødre fra kommuniteten i Taize på en pinsemarkering i Kambodsja, nærmere bestemt i Phnom Penh. Brødrene var her en hel uke, og fikk være til stor oppmuntring for de mange kambodsjanere som var møtt frem til pinsefeiringen. I juni deltok en gruppe brødre fra Taize på en samling i Herzegovina. På en høyde utenfor Siroki Brljeg ligger det et franiskanerkloster. Her kom 300 ungdommer sammen for å be og lovsynge. Møtet var en forberedelse for en større samling i Sarajevo i september hvor bror Alois skal delta. Det er han som har tatt over ledelsen av Taize kommuniteten etter bror Rogers død.

1 kommentar:

Anonym sa...

Når man ser på ansiktet til br. Roger så kommer fruktene frem i hele Hans kraft.
Ja hvor stor velsignelse det er når man får se ett ansikt som følger Jesus.
I Br Roger bryter lyset ut i Hans ansikt så man kan fornemme den vakre sjelen som har så stor kjærlighet til Gud.

Jeg fikk ordene.

Verdens ånd bringer:
Hat,smerte,falske forestilinger,konflikt,død,sykdom,smerte,frykt,misunelse,dømmende,egoisme osv.

Jesus ånd bringer.
fredlighet,glede,overflod,frihet,kjærlighet,munterhet,udødelighet,ubekymret,ydmykhet,medfølelse,godhet. osv.

Se om du kan luke din åker så flere og flere kvaliteter av Jesus ånd kan komme inn i livet mens ugresset blir luket

Venn i kristus