mandag, juli 19, 2010

Spennende seminar i Bergen om overgivelse og etterfølgelse

Om du befinner deg i Bergen den 14. august vil jeg gjerne anbefale deg et møte som holdes i Nykirkens menighetshus i Haugeveien 1C.

I forbindelse med at Den nordisk katolske kirke får besøk av biskop Thaddeus, arrangeres det et seminar som handler om overgivelse og etterfølgelse. Hadde jeg vært i Bergen denne dagen så hadde jeg gått hit! Det hele begynner kl.10.00 og varer til 12.30. Programmet ser slik ut:

Kim Larsen: Overgivelse

Johannes Solberg: Etterfølgelse

Biskop Thaddeus hilser forsamlingen.

Det er et særdeles viktig tema som skal berøres, og det er aboslutt kompetente folk som skal holde seminaret, så dette tror jeg kommer til å bli veldig bra.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det er interesant å lese om den nordiske katolske kirke. skulle gjerne visst mer om den i forhold til den romerske.

Bjørn Olav sa...

Et av medlemmene, Roy-Olav T- Øien svarer slik på spørsmålet om Den nordisk katolske kirkes lære:

"Dette er eit såkalla gamalkatolsk samfunn. Vi feirar gudstenesta vår på vestleg måte, men teologien vår er ortodoks. Vi opprettheld altså den eldste kyrkja si tru ved at vi definerar med Vincent av Lerin berre det som alle har trudd alltid og alle vegne som sant katolsk. Vi avviser difor pavens ”ufeilbarlighet”, pavens overherredømme (universale episkopat), Marias ”ubesmittede unnfangelse”, dei andre marialærene frå etter 1950 samt avlaten – sjølvsagt – og kaller dette i våre læredokument for ”påfunn … i strid med Den hellige skrift og den eldste kirke”. Vi er rett og slett det som mange her i landet framleis omtalar som ”gamletrua”."

Kirkesamfunnet har en egen nettside, hvor du også finner deres læredokument.

Anonym sa...

Takk for svaret. Fant hjemmesiden deres. Interesant, men det er mange ting jeg ikke forstår. Bl.annet det med liturgien i forholed til NT. Det blir for mange spørsmål så jeg dropper det. Tenker at det ligner mer på GT sin måte å tjene Gud på.
Det var vel mer rituell dyrking da enn slik Jesus og disiplene levde.
Allikevel, det er fasinerende i forhold til DNK. der snart alt er som å leve etter verdens lover og regler.