lørdag, juli 03, 2010

Skolemyndighetene i Florida nekter skoleelevene å ta imot gratis bibler

På selveste "Religious freedom day" i USA, hvor nettopp trosfriheten skal settes i høysetet, ble en gruppe fra Sørstatsbaptistene som kaller seg "World Changers" nektet å dele ut gratis bibler til studenter ved skoler i Florida. Biblene skulle deles ut i elevenes friminutter. Skolemyndighetene begrunner avslaget med at Bibelen ikke gir elevene noen undervisningsfordeler.

World Changers hevder på sin side at mange av de som i sin tid grunnla De Amerikanske Stater lærte å lese med hjelp av Bibelen.

"Det er spesielt trist at vi på selve Religious freedom day, når vi feirer vår religiøse og politiske frihet som våre fedre vant for oss gjennom blod og store ofre, at vi må gå rettens vei for å gjøre Bibelen tilgjengelig for studenter ved offentlige skoler," sa Matthew Staver, grunnleggeren av Liberty Council, som representerer World Changers.

De har nå bestemt seg for å gå rettens vei for å få tillatelse til å kunne fortsette sin mangeårige praksis med gratis bibelutdeling.

Det er jo også et poeng at studentene mottar Bibelen aldeles gratis og helt frivillig. De må selv ta imot den, den deles ikke ut til alle, bare de som selv ønsker å ta imot den. Men selv ikke dette vil skolemyndighetene i Florida godkjenne.

Ingen kommentarer: