tirsdag, juli 20, 2010

Stort åndelig mørke og nød i Østerrike

Visste du at baptistene ikke er godkjent som trossamfunn i Østerrike? Et trossamfunn i dette sentraleuropeiske landet kan bare godkjennes om 0,2 prosent av befolkningen er medlemmer. Det betyr grovt regnet 16.000 innbyggere. Og baptistene har et stykke vei igjen før det kan bli virkelighet. Landet har 1400 baptister. Disse tilhører 25 menigheter.

Nå ber østerriske baptister om vekkelse. De har satt seg et mål at de innen 2025 skal ha vokst til 3.500 medlemmer og 45 forsamlinger.

Den åndelige nøden i Østerrike var tema når baptistene i landet kom sammen til sin årskonferanse. Landet har 8,3 millioner innbyggere, hvorav to tredjedeler tilhører Den romersk-katolske kirke. Det anerkjente bønneatlaset "Operation World" opplyser at 75 prosent av befolkningen er kristne i navnet, uten noen meningsfull forbindelse til noen menighet. Kun tre prosent av den yngre generasjonen går i noen kirke. Det er interessant å merke seg at i forbindelse med reformasjonen - nærmere bestemt i 1539 - gikk 90 prosent av befolkningen inn for den! I dag har 80 prosent av befolkningen en eller annen link til det okkulte.

Den lutherske kirken i landet - som teller 167.000 medlemmer - mister sammen med Den reformerte kirken 3000 medlemmer hvert eneste år. Nye menigheter har opplevd en vekst, men på 1990-tallet stanset denne veksten opp.

Antall aborter er høyt, det samme er antall selvmord. Så nøden er stor i Østerrike. Hvem kjenner kall til å sette Østerrike på bønnelisten over land du ber for?

Ingen kommentarer: