lørdag, juli 03, 2010

Utslokk ikke Ånden!

I dag vil jeg gjerne dele noe som den kinesiske husmenighetslederen Watchman Nee (bildet) har skrevet. Han døde 1.juni 1972 etter å ha sittet omlag 20 år i kinesiske fangeleire. Få har som ham hatt innsikt i Guds ord når det gjelder menigheten og Guds rike. Utgangspunktet for denne betraktningen er 1.Tess 5,19: "Utslokk ikke Ånden."

Hver eneste en av oss skulle vente at Gud ga oss en nød som bare kunne utløses gjennom bønn. Det er når vi trofast gir utløp for slik nød, at Gud gir oss nye oppgaver i bønn.

Den eneste grunnen til at vi ikke får større behov for å be, er at vi har forsømt å be gjennom til seier de behov Han allerede har vist oss. Legg behovene av gjennom bønn, så skal vi oppdage at Han betror oss nye og større oppgaver på dette området.

Det er viktig at vi er følsomme i vår ånd når Gud taler til oss, for det går an, ved at vi slukker Ånden ut, at vi kaster vrak på den tjeneste Han har satt oss i. Har Han gjort dette, så kan vi gjenopprette det som har gått tapt ved å bekjenne vår synd for Ham, og siden reagere trofast og øyeblikkelig på enhver impuls fra Ånden.

Har Han lagt et spesielt menneske på ditt hjerte? Send en bønn for ham til Gud med en eneste gang. Å, min venn, hvis du ønsker å tjene Gud og brukes av Ham, gjenopprett det tapte forhold! Vær trofast i bønnens tjeneste. Kjenner du trang til å be, så be!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Må fortelle en historie fra noen år tilbake. Jeg hadde fått veldig nød for en mann jeg ikke kjente personlig. Bad mye for han, en dag klarte jeg ikke å be mer, følte meg fordømt, det sa bare stopp.
Så traff jeg en eldre broder, en som virkelig hørte fra Gud. Da jeg sa dette til han, så han på meg og smilte, sa følgende : Ja vel, det er han du har bedt for. Legg byrden fra deg inntil Gud gir deg en ny bønnebyrde.

Gud har lagt din byrde på meg, nå er det min tur å be, ikke fordøm deg, hvil i Herren
Gud jobber på mange måter, min fordømmelse forsvant, men jeg fikk en ny bønnenød senere for ett annet menneske.
Hilsen Karin.

Anonym sa...

Det er vondt men noen ganger må vi slippe våre bønner for noen for å åpne opp for dem Ånden ser trenger vår hjelp mere.Gud ser at den du har nød for kansje ikke setter pris på dine bønner til Han, å derfor ser Han at Han må kjenne nød for å vende seg om.Vi vil så gjerne ta smeren bort fra vår broder men når Gud viser meg en høyere mening der en broder vokser i Guds ord igjenom smerten til å se dypere og dypere og dypere så må jeg bøye meg for Gud å la han lede meg.Ja hvis vi våger kan Gud vise oss hvorfor vi ikke vet best, men det kan smerte oss.
Jeg ber fortsatt for den broder Far vil jeg skal be for.

Venn i kristus