fredag, juli 02, 2010

Menighet vokste fra syv til 120 på under ett år

For snaut et år siden startet John (bildet) og kona Anne Coles et husfellesskap i sitt hjem. De startet med syv personer, nå teller denne menigheten 120 personer!

En av årsakene til den sterke veksten mener de å finne i ensomheten og fremmedgjøringen, som mange kjenner på i det moderne samfunnet. En stor undersøkelse gjort i Storbrittania nylig viser at hele 60 prosent i alderen 18 til 30 kjenner seg ensomme.

- En årsak til ensomheten blant unge mennesker er at mange av dem bruker mye tid på Internett. Men de møtes ikke. Blant disse finnes det en dyp lengsel etter et hjem og en tilhørighet, sier Anne Coles til den svenske avisen Dagen.

Den nye menigheten som ekteparet Coles nå har ansvaret for skifter på å møtes i hjemmene til to av ekteparene, som har store nok stuer å møtes i. De samles mellom klokka 11.00-15.00 hver søndag. Da deler de Guds ord sammen, drikker kaffe og te, lovsynger og deler en stor lunsjbuffet. Så forsetter samlingen med en tid med undervisning. Barna tas hånd om under samlingen av noen av tenåringene i menigheten, som har fått dette ansvaret.

Dette er svært oppmuntrende nyheter for alle som går med tanke om å grunnlegge nye menigheter. Det er mulig, om man er villig til å satse, og kanskje satse mer utradisjonelt. Ikke minst burde dette være oppmuntrende i den situasjonen vi opplever både her i Norge, og i Sverige, hvor flere av de tradisjonelle menighetene går kompromissets vei og vraker mer og mer av det som Guds ord sier for å tekkes tidsånden.

For mer om dette se:
http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=217750

Ingen kommentarer: