lørdag, september 25, 2010

15 gode grunner for å tilhøre en lokal kristen forsamling, del 6


Her følger de to siste gode grunnene for å være medlem av en lokal kristen forsamling. Alt i alt har jeg funnet 15 bevis for at den første menighet opererte med medlemskap. Jeg har ikke funnet et eneste skriftsted som viser at en kristen kunne leve uavhengig av det kristne fellesskapet, og bare være kristen hjemme alene.

14. Bibelen skiller mellom de som "gjør urett" og "de hellige".

Dette ser vi tydelig om vi leser 1.Kor 6,1-10. Apostelen Paulus skriver i vers 5: "Så finnes det da ikke noen vis mann blant dere, ikke en eneste en, som kan skifte rett mellom brødre?" Paulus refser menigheten i Korint fordi de går til verdslige dommere når de har konflikter mellom brødre: "Men bror fører sak mot bror, og det for vantro dommere." (v.6) Disse brødrene han her snakker om blir kalt menighet i 1.Kor 1,2: "... til den Guds menighet som er i Korint, de som er helliget i Kristus Jesus, kalte, hellige, sammen med alle som på hvert sted påkaller vår Herre Jesu Kristi navn, deres og vår Herre."

15. Bibelen skiller mellom de som "Guds hus" og de som ikke adlyder evangeliet.

I 1.Pet 4,17 leser vi: "For tiden er kommet da dommen skal begynne med Guds hus. Men begynner den med oss, hvordan skal det da ende med de som ikke vil tro Guds evangelium."

Her ser man enda en gang at det er et tydelig skille mellom de som er medlem av en menighet, og de som står utenfor dette fellesskapet. I 1.Tim 3,15 skriver apostelen Paulus:

"Men i fall jeg dryger, vil jeg at du skal vite hvordan du bør ferdes i Guds hus, som er den levende Guds menighet, sannhetens støtte og grunvoll."

Menigheten er en konkret, fysisk størrelse. Den er ikke - slik enkelte hevder - bare åndelig. Den består av konkrete mennesker hvis identitet er kjent av alle de som er med i den lokale forsamlingen. I 1.Kor 14,23 leser vi: "Om nå HELE MENIGHETEN KOMMER SAMMEN PÅ SAMME STED ..."

Hebreerbrevets forfatter skriver:

"... la oss ikke holde oss borte fra vår egen forsamling, slik noen har for vane, men la oss formane hverandre, og det så meget mer som dere ser at dagen nærmer seg."

Dette ordet alene viser jo at en kristen skal tilhøre en lokal forsamling, og ikke holde seg borte når den kommer sammen.

Ingen kommentarer: