fredag, september 10, 2010

Møt hat med kjærlighet

Mens en pastor for en heller tvilsom kirke truer med å brenne koraner og antenne hat verden over, går anabaptister i USA motsatt vei. Som en respons på de forferdelige terrorhandlingene 11. september i 2001, gikk mange medlemmer av Mennonite og Brethren i Christ- forsamlinger aktivt ut for å støtte og oppmuntre muslimene som bodde i deres nabolag. Foran morgendagen går nå Mennonitenes sentralkomite ut og ber om at disse bestrebelsene for å skape fred og forsoning fordobles. Mennonitenes sentralkomite ber også innstendig om at kirken i Florida som står for koranbrenningen snur og lar være å gjøre dette. De ber kirkens medlemmer i stedet om å omfavne Kristi kjærlighet for alle mennesker.

I brevet som Mennonitenes sentralkomite har sendt ut henviser de til anabaptistenes historie på 1500-1600 tallet, hvor religiøse og politiske ledere forfulgte annerledestenkende, og hvor tusener døde en voldsom død på grunn av sin tro. På grunn av dette har anabaptister lenge kjempet for trosfrihet uansett tro.

"Kristne skulle hente sitt eksempel fra Jesus, som i kjærlighet strakte seg ut til alle mennesker og Han anerkjente den menneskelige verdighet og verdien til et hvert menneske, for alle er vi skapt i Guds bilde. Han utfordret sine etterfølgere til å utvide sin medlidenhet uten reservasjoner," heter det blant annet i dette brevet.

I brevet ber de også kristne om å være gjestfrie, slik også Guds ord oppfordrer oss til:

"La broderkjærligheten bli ved! Glem ikke gjestfrihet! For ved den har noen hatt engler til gjester uten å vite det." (Hebr 13,1-2)

1 kommentar:

KuleKnut sa...

Åh, godt å lese om sånne mennesker! Hadde hele verden tenkt sånn så hadde det vært fred.