torsdag, september 30, 2010

Tettere samarbeide mellom protestanter og baptister i Europa

24. september ble Fellesskapet av protestantiske kiker i Europa og Den europeiske Baptistføderasjonen "likestilte samarbeidsorganer", og vil nå i tiden fremover samarbeide tettere. Den europeiske Baptistføderasjonen består av 51 nasjonale baptistsamfunn i Europa og Midt-Østen, mens Fellesskapet av protestantiske kirker består av 105 lutherske, reformerte, metodistiske menigheter i mer enn 30 europeiske og sør-amerikanske land.

Den nye samarbeidsavtalen ble undertegnet i forbindelse med rådsmøtet i Den europeiske Baptistføderasjonen, som var samlet i Rocca di Papa i nærheten av Roma. Avtalen ble undertegnet av Michael Bünker (Wien) og Tony Peck (bildet), henholdsvis generalsekretær i Fellesskapet av protestantiske kirker i Europa og Den europeiske Baptistføderasjonen.

Tony Peck sa i forbindelse med signeringen at "denne avtalen er et klart signal om et tettere samarbeide. Begge grenene av reformasjonen har mye å gi hverandre og mye å motta fra hverandre."

Samarbeidsavtalen innebærer ikke at Den europeiske Baptistføderasjonen blir en del av Fellesskapet av protestantiske kirker i Europa. Teologiske forskjeller, som foreksempel i spørsmålet om dåpen, er ikke satt til side. Baptister praktiserer som kjent troende dåp og anerkjenner ikke barnedåp.

Ingen kommentarer: