onsdag, september 15, 2010

Pastor tar realitetssjekk på seg selv

Den kjente og høyt respekterte pastoren for Betlehem Baptist Church i Minneapolis, John Piper (bildet), har tatt 18 måneders ferie for å utføre hva han kaller en "virkelighetstest" på eget liv!

Det er første gang Piper tar ferie fra stillingen som hovedpastor for denne menigheten. Han har lenge kjent på et behov for å sette søkelyset på eget liv, og be Gud vise ham hans egne synder, slik at han kan bekjenne dem. Det er ikke mange gangene vi hører om at noen tar ferie på et slikt grunnlag! Men Piper sier selv at han opplever at han sliter med stolthet, og at han har påført menigheten han betjener mye stress.

"Nå er min prioritet min egen sjel og min familie," sier Piper.

Han har sluttet å blogge, preker ikke og tar ingen offentlige opptredener.

"Foruten å bruke mer tid i bønn og bibelstudier, bruker jeg mye tid sammen med min kone og den øvrige familie," sier han i en kort kommentar til menighetens medlemmer.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det er kanskje flere som burde gjøre dette?? Mange som står i en slik gjerning kan glemme seg selv og sitt eget liv. Jeg har selv møtt en ektefelle som opplevde at ektemannen og faren glemte sine egne. Det blir vanskelig å forstå ektheten i budskapet hvis det ikke gjennomstrømmer livet og omslutter ens nærmeste.

Solveig sa...

DEtte burde fleire pastorar og ledarar gjort! Eg trur alle treng pausar med visse mellomrom for nettopp dette, å finne seg sjølv innfor Gud- kven er eg, kva skal eg bruke livet mitt på? Kven er Gud? Kva er det viktige i livet? Trur vi treng ro for å finne dei svara. Mange pastorar og ledarar er for stressa til å kjenne på dette. Derfor går mange tomme også, trur eg...