mandag, september 06, 2010

Finner ikke Jesus igjen i manifestasjonene



Nettutgaven til Korsets Seier har publisert et interessant intervju med Young Hoon Lee (bildet), den nye pastoren for Full Gospel Central Church i Seoul, Korea (bildet), og arvtageren etter Yonggi Cho. I dette intervjuet kommer Hoon Lee inn på et par ting som jeg har merket meg:

Jeg synes han uttrykker seg med visdom når det gjelder manifestasjoner som av og til gir seg til uttrykk i forbindelse med møter. Hoon Lee sier det slik:

"Vi må være forsiktige med manifestasjonene."

Det han sikter til er blant annet fenomenet med å falle. Hoon Lee sier: "Vi finner ikke alltid Jesus i disse manifestasjonene. Mirakler og manifestasjoner må aldri bli viktigere enn budskapet om Jesus Kristus. Hvis vi bare ser etter manifestasjoner, blir det farlig. Dette uroer meg. Mennesker søker spesielle opplevelser, men hva er egentlig frukten av det i disse menneskenes liv?"

Så innvender journalisten fra Korsets Seier:

"Men mange opplever seg velsignet gjennom disse manifestasjonene."

Til dette svarer så Hoon Lee:

"Velsignet? Den sanne velsignelse er hellighet. Kjernen i helligheten er i Jesus Kristus. Det er ham vi skal imitere. Av og til undres jeg: Hvor er Jesus? Mange pastorer feiler og faller på grunn av hovmod. Det er et stort problem i mange menigheter. Derfor bør vi vurdere oss selv og våre menigheter nøye. Det er bare Jesus vi skal proklamere fra begynnelse til slutt. Bare Guds rike. I vår menighet skal vi i hvertfall aldri fokusere på menneskenavn. Aldri!"

Klare ord dette.

Det andre jeg merker meg i intervjuet er at Full Gospel Central Church bygger et spesialsykehus for hjerteoperasjoner i Nord-Korea!! Det er regjeringen i den ateistiske staten som har henvendt seg til menigheten og spurt om de kan bygge sykehuset, og menigheten har påtatt seg ansvaret. Litt av et vitnesbyrd.

1 kommentar:

Anonym sa...

Helt enig.
Undret meg på hvorfor Gud plutselig lot denne "velsignelsen" forsvinne"
En kan føle seg "velsignet" av andre gode opplevelser som ikke er dlirekte av Gud.
Hilsen karin