mandag, september 13, 2010

Dere vet ikke hvilken ånd dere er av

Det er ikke vanskelig å forstå at det kommer reaksjoner mot byggingen av en moskè i nærheten av området hvor tvillingtårnene i New York sto. Det er mange legitime årsaker til ikke å bygge den der.

Når det er sagt forundres jeg over det hat som kommer til uttrykk hos flere av motstanderne. Noen av dem påstår sågar at de er kristne. Man skriker ut sitt hat mot islam og muslimer. Når jeg ser disse skremmende TV-innslagene er det vanskelig å se forskjellen på muslimer fulle av hat i gatene i f.eks Pakistan eller Afghanistan, og det vi ser i New Yorks gater. Det er samme ånd.

Jeg tenker på Jesu ord i Luk 9, hvor vi leser om Jakob og Johannes, som opplever at de blir avvist i en samaritansk by. Da sier de:

"Herre, vil du at vi skal by ild fare ned fra himmelem og fortære dem, slik som Elias gjorde?"

Hva svarer Jesus til dette?

"Dere vet ikke hva ånd dere er av. For Menneskesønnen er ikke kommet for å ødelegge menneskeliv, men for å frelse." (Luk 9,51-56 - Slå gjerne opp dette i ditt Nytestamente og les versene i sammenheng!)

Vi må vokte oss vel så vi ikke blir influert av en slik åndsmakt som Jakob og Johannes stiftet bekjentskap med. Som Jesu etterfølgere er det ikke hat som skal prege oss, men Jesus!

Det har også forundret meg at mange kristne er ivrige motstandere av at det bygges moskeer i f.eks Norge, når de på samme tid vil kjempe for retten til å bygge kirker i muslimske land! Det blir ikke troverdig. Vi kan ikke på den ene siden kjempe for trosfrihet for kristne, og på samme tid nekte andre frihet til å utøve deres tro. Skal vi på en troverdig måte nekte dem dette i Norge eller andre land, så må vi også akseptere at vi ikke kan drive med evangelisering eller bygge kirker i muslimske land.

"Men dette er et kristent land, med kristne tradisjoner og med en kristen historie," hører jeg enkelte si. Men da kan jo også muslimene bruke denne argumentasjonen når det gjelder sine land. Dessuten: Kan et stykke jord bli kristent?

I mange år har jeg arbeidet for den forfulgte kirke. Både som ansatt i Norsk Misjon i Øst, tidligere Misjon bak Jernteppet, som redaktør av Ropet fra Øst, og nå som grunnlegger av Martyrkirkens venner. Gjennom dette arbeidet har jeg sett og ser fortsatt betydningen av å kjempe for trosfrihet for alle mennesker. Uansett hva de tror. Så får vi vinne mennesker gjennom trofasthet mot Jesu misjonsbefaling. Frans av Assisi sa ved en anledning: "Forkynn alltid, om nødvendig anvend ord!" Det er noe å reflektere over.

1 kommentar:

broder i kristus sa...

Når Jesus åpner mitt hjerte og øyner er det dine ord idag jeg ser.
Han viser meg hvordan den onde ånd kommer inn i hjertene med smerte til sitt liv og sinne over verden for man ser bare sin egen smerte istedenfor å se at vi alle lider under ondskapens ånd på jorden.

I forsonings og fredsarbeide står hats muslimer, hats kristene og hats Jøder sammen med plakater og sier " vi ønsker ikke fred før vi er dem eneste som får det godt."
Så skyter noen uskyldige Guds barn for å stoppe freds arbeide mens andre symbolmurer framfor tv kamraer der dem sier "se vi muer omkring huset så nå må freds sammtalene slutte med en gang."

Når man ser denne onde åndens galskap fra Jesus øyner der Hamas, nybygger Jøder og Kristene stå utenfor det hvite huset å roper "nei til fred" i kor da blir selv Jesus oppgitt over verden.
Dem ser ikke at det er samme hats ånd som bringer dem sammen framfor huset der dem står på hver side av sperringene med samme mål å hate så mye som mulig hverandre.

Jesus legg din hånd over dem som følger deg selv om hatet sniker seg mot dem fra øst og vest fra venner og fra tv.Må du legge din hånd over dem idag så djevelens hatsånd ikke skal fortere dem slik at sjelen blir spist opp av den onde ånden som anklager og skaper hat.

Jesus jeg vet at du ser det vi hører på nyhetene i dag om angrepet på kristene i fattige land fordi noen kristene brenner en koranen for å få oppmerksomhet.

sitat nyheter:

En rasende mobb brant ned en misjonærskole i indisk Kashmir mandag, da de demonstrerte mot en gruppe kristne som rev i stykker sider fra koranen i Washington.

Jesus tilgi oss for at vi setter kristene i fare med alt hatet som vi skaper når vi følger den onde ånden.

Jesus la dine bønne sentere spre din Hellige Ånd som tar bort ondskapens ånd i hjertene til muslimer,kristene og Jøder så vi kan trykt vise at vi elsker deg.
La din vilje skje på jorden som i himmelen.