fredag, september 17, 2010

Ni kristne arrestert i Iran tirsdag

Ni kristne ble arrestert i Iran tirsdag anklaget for evangelisering. Syv av dem er er iranere, og disse skal i følge iranske myndigheter ha samarbeidet med to utlendinger som var "støttet av kristen-sionistiske organisasjoner". Opplysningene kommer fra Farsi Christian News Network, som igjen har fanget dette opp fra iranske nyhetssendinger 10. september. Nyhetene ble kringkastet via Fars News Agency, som er Irans revolusjonsgarde, som er en del av Irans forsvar. I følge TV nyhetene er de kristne anklaget for proselytisering, hvilket er strengt forbudt i Iran. Dette skal ha skjedd i Hamedan, som ligger nordøst i landet.

Uttrykket "kristen-sionsisme" er ofte brukt av de iranske myndighetene for å evangeliske kristne, og har ingenting relevans til Israel eller sionismen.

Nasjonaliteten til de to utlendingene som er arrestert er ikke kjent, men det hevdes at de arbeider for organisasjoner i USA og England. Bekjentgjørelsen av arrestasjonen er oppsiktsvekkende. Det skal være 30 år siden sist en iransk TV stasjon har fortalt om arrestasjoner av kristne i Iran.

Ingen kommentarer: