onsdag, september 22, 2010

Livstruende sykdom hindret ikke Dwayne fra å forkynne Guds ord

Alle vi vel bli helbredet, men ikke alle blir helbredet, og Gud kan bruke oss selv om vi lider av alvorlig sykdom. Det har Dwayne Maxey og hans familie (bildet) fått erfare.

Dwayne Maxey er pastor for Eastside Baptist Church i Martin i Tennessee. Hit kom han og hans familie i 2000. Da bestod menigheten av 10 medlemmer. I 2008 begynte Dwayne å merke at noe skjedde med kroppen hans. Han fikk vondt for å puste, og da særlig når han gikk i trapper. Han måtte sette seg ned. Selv trodde han at han hadde fått astma. Han gikk til legen og ble sendt til et sykehus. Der skulle han få sitt livs sjokk.

44 åringen hadde fått en sjelden dødelig lungesykdom, pulmonary arterial hypertension, en sykdom det ikke finnes noen kur for. Ubehandlet dør man etter tre år, med behandling er levetiden maksimalt 10. De startet behandlingen med det samme, men ingenting synes å hjelpe. En lungetransplantasjon var eneste redningen.

Den svært alvorlige sykdommen til tross. Dwayne Maxey fortsetter å forkynne Guds ord. Hans åpenhet om sin livstruende sykdom har gjort noe med lokalsamfunnet i Martin. Menigheten vokser. Nå teller den 50 medlemmer. Bare i år har han døpt ni mennesker som er kommet til tro. Han preker med en oksygentank på ryggen. Hans budskap er enkelt: Han er et Guds barn, og han forteller sine lyttere om hvordan Gud tar seg av ham i hans vanskelige hverdag.

6. juli gjennomgikk han en stor operasjon. Han fikk lungene til 31 år gammel frisk mann. Men komplikasjoner inntraff og Dwayne ble lagt i såkalt medisinsk koma. Der lå han i 20 dager og mistet alle muskler i leggene. Men han var i live. Familien og forsamlingen uttrykker stor takknemlighet og glede.

Ni måneder etter operasjonen er Dwayne under rehabilitering. Det er en lang vei fremover for å gjenvinne helsen. De nye lungene fungerer tilfredstillende. En ting er sikkert: Dwayne Maxey skal tilbake til menigheten for å fortsette å forkynne Guds ord. La oss huske ham i våre forbønner.

Ingen kommentarer: