mandag, september 20, 2010

Syv lærdommer fra den store vekkelsen i Algerie

I dag har jeg sittet på skolebenken igjen. Det vil si: jeg har vært gjest på Gå Ut Senteret i Hurdal. Dit var jeg kommet for å høre på Youssef Ourahmane, av av lederne for vekkelsen i Algerie. Akkurat det var en fantastisk opplevelse. Jeg forundres over det store verk Gud gjør i dette landet, og at vi ikke hører mye om det her hjemme i Norge. Det er sannelig på tide at vi får øynene opp for det Gud gjør i den arabiske verden!

Youssef Ourahmane er feltleder for Operasjon Mobilisering, og med begge beina oppi vekkelsen vet han mye om det som skjer. Etter å ha lyttet til ham bestemte jeg meg for å få ham til Grimerud, til den nasjonale bønnekonferansen siste helgen i februar neste år. Heldigvis takket han ja. Vi trenger virkelig å lytte til hva våre brødre har å fortelle fra steder som opplever gjennomgripende vekkelser. 75.000 muslimer har kommet til tro på Jesus de siste årene!

I en av undervisningstimene i dag fortalte Ourhmane om syv ting de lært fra vekkelsen så langt:

1. Jesus har gitt løfte om at Han bygger Sin menighet. I hver eneste by og landsby i Algerie finnes det nå kristne, i enkelte landsbyer er en tredjedel av befolkningen kristne. Overalt finnes det nå husmenigheter. Møtene er preget av sterk lovsang, gjerne i en til to timer. Dessuten bes det mye, og de kristne faster regelmessig. Omlag 3.500 mennesker kommer til tro hvert eneste år. Alle har bakgrunn som muslimer. Muslimske ledere fortviler over situasjonen og sier: Aldri mer Algerie! De mener med dette at de kristne har fått overtaket, og selv om de nå bygger stadig flere moskeer, finansert fra Saudi-Arabia, vokser menighetene raskere enn de klarer å demme opp for denne veksten.

2. Ingenting er for vanskelig for Gud. Mennesker i alle lag av befolkningen blir kristne. Også tidligere terrorister. En av dem er nå pastor for en menighet.

3. Algeriske kristne har overvunnet frykten for konsekvensene av å bli kristne. De som er blitt frelst vitner over alt, også i forbindelse med arrestasjoner og rettsaker.

4. Jesus manifesterer seg gjennom mirakler. Dette, mente Youssuf Ourahmane, var selve nøkkelen til vekkelsen. Mange syke er blitt momentant helbredet, gjerne mens de har vært alene hjemme. Flere forteller om at de har sett Jesus i drømmer og syner. Mange demonbesatte settes fri.

5. Gud velger de svake i denne verden. Få, om noen av de som er ledere i denne vekkelsen, har noen utdannelse fra noe teologisk seminar.

6. Vi stoler ikke på kjødet.

Dette er åndelig kamp, kjempet gjennom i bønn og faste. Vi er helt avhengig av Gud.

7. Vi må våge å ta sjanser. Vi forventer store ting av Gud. Men skal vi se at noe skjer, må vi våge å ta noen skritt. Det kan koste oss alt, også vårt liv.

Dette var stikkordene jeg fikk med meg fra denne skoletimen. Jeg kommer tilbake med mer fra vekkelsen i Algerie i en senere artikkel.

1 kommentar:

broder i kristus sa...

For en glede! Sitat : Møtene er preget av på om Jesus fryder sesterk lovsang, gjerne i en til to timer. Dessuten bes det mye, og de kristne faster regelmessig.

Er det noen som tviler på at Jesus stor fryder seg over dette !
Jeg kjenner gleden i hver celle i kroppen over hvordan himmelen fryder seg over at dem i bønnen og miraklenes kraft igjennom Den Hellige Ånd har løftet Guds ånd frem for landet.

Slike meldinger trenger bønnefolket så dem ser at dem ber ikke forgjeves når dem ber om vekkelse i Araberlandene, plutselig tar den Hellige Ilden fyr og brenner i hjertene. Takk Jesus og Den Hellige Ånd for det er du som reiser omkring og elsker dem som lengter etter deg amen.