onsdag, oktober 06, 2010

Anabaptistisk misjonsorganisasjon velger sine ledere fra den 3. verden

Mer enn 50 internasjonale anabaptistledere fokuserte på Den Hellige Ånds gjerning og innsatte samtidig den nye presidenten for en anabaptistisk global misjonsorganisasjon. Det nye lederskapet i International Missions Associations består av ledere fra såkalte tredjeverden-land.

Det hele fant sted i 12.-20. august i Thika i Kenya. Yesaya Abdi, lederen for en mennonitisk misjonsorganisasjon i Indonesia, ble valgt til den nye presidenten. Han skal lede International Missions Association sammen med Henry Mulandi fra Kenya og C.P Alexander fra India.

På denne 12 samlingen med internasjonale misjonsledere deltok det ledere fra 16 land. I forkant av denne samlingen ble det holdt en konferanse om Den Hellige Ånds gjerning i misjonsarbeidet. Tema for denne konferansen var: "Å gå i takt med Den Hellige Ånd."

"La oss ikke glemme at det er en plass for misjonsstyrer, men det er også en plass for uventede bevegelser av Den Hellige Ånd og englene," sa biskop Henri Mulandi, som leder African Christian Mission International, en anabaptistisk gruppe som har nær relasjon til US Conservative Mennonite Conference.

"Vi trenger å skille mellom Guds stemme og andre stemmer. Det er mulig å rote seg bort i våre tradisjoner, titler og våre programmer. Kirkens vegger binder oss. Hva er det Gud sier oss i dag," sa biskop Mulandi.

Antonio Ulloa, som leder Eastern Mennonite Conference sitt arbeid i Honduras, talte på konferansens andre dag.

"Selv om vi en dag gikk i takt med Den Hellige Ånd, så betyr ikke det nødvendigvis at vi gjør det i dag. La oss ransake våre hjerter, vi må velge hver dag å vandre i Den Hellige Ånd. Frykt og engstelser kommer fra kjødet, ledelse kommer fra Gud.

Ingen kommentarer: