tirsdag, oktober 19, 2010

Kommer rike mennesker til himmelen? Del 3

Du lurer kanskje på hva et bilde av dåpen har med emnet jeg nå skriver om. Vent skal du se!

Evangelisten Markus gjengir Jesu lignelse om såmannen i det fjerde kapitlet av sitt evangelium. Jesus forteller om det som blir sådd tornebusker, og forklarer så i vers 19 hva dette symboliserer:

"De hører ordet, men dette livs bekymringer, RIKDOMMENS BEDRAG OG LYSTEN PÅ ALLE ANDRE TING kommer inn og kveler ordet." Legg merke til hvordan Jesus omtaler rikdommen: som et bedrag. Hva var det Jesus ble fristet med av djevelen? " ... alle verdens riker og deres herlighet..." (Matt 4,8)

Så til dåpen. I mai 1939 holder den kjente husmenighetslederen Watchman Nee en dåpspreken. Han kaller den "En verden under vann". Det er et veldig interessant innspill i forståelsen av dåpens innhold: dåpen symboliserer det endelige bruddet med verdenssystemet.

Hvem står bak verdenssystemet?

Det er viktig å skille mellom det Gud har skapt, nemlig jorden, og verdensystemet. I Efeserbrevet beskriver apostelen Paulus djevelen på denne måten: "Dere var en gang døde på grunn av deres misgjerninger og synder. Dere levde o dem på den nåværende verdens vis og lot dere lede av herskeren i himmelrommet, den ånd som nå er virksom i de ulydige ..." (Ef 2,1-2)

Bak dette verdenssystemet hersker den onde. Det er derfor apostelen Johannes formaner oss:

"Elsk ikke verden, heller ikke det som er i veden! Den som elsker verden, har ikke kjærligheten til Far i seg. For alt som er i verden - kroppens begjær, øynenes begjær og skrytet av alt en eier - det er ikke av Far, men av verden. For verden går til grunne med alt sitt begjær, men den som gjør Guds vilje, består til evig tid." (1.Joh 2,15-17)

Når vi lar oss døpe på bekjennelsen av vår tro, så er det samtidig et endelig brudd med dette verdenssystemet. Og det betyr også et brudd med rikdommens bedrag. En kristen kan ikke sette sin lit til denne verden. Jesus advarer oss kraftig mot å samle oss skatter på jorden. Vi skal samle oss skatter i himmelen. Hvilke skatter er det? Mennesker. Intet annet.

Vi står overfor to helt forskjellige verdener. Den ene er ledet av Mammon - denne verdens gud. Den er mørkets rike. Når vi blir frelst trer vi ut av mørkets rike, og inn i lysets rike. Det er samtidig et brudd med Mammon, fordi Jesus sier klart og tydelig, at vi kan ikke tjene to herrer. Lar vi oss døpe, betyr det at den verden vi har levd i havner under vann. Den dør med oss, og vi oppstår til et nytt liv med den oppstandne Kristus. Da kan vi ikke lenger la oss bedra av rikdommen i denne verden. Den fører oss nemlig bort fra Kristus. Guds ord sier det slik:

"Men de som vil bli rike, faller i fristelser og snarer og gripes av mange slags tåpelige og skadelige begjær som styrter menneskene ned i undergang og fortapelse. For kjærligheten til penger er roten til alt ondt. Drevet av den er mange ført vill, bort fra troen, og har påført seg selv mange lidelser." (1.Tim 6,9-10)

Legg merke til hva det står her:

Penger kan styrte deg ned i undergangen og fortapelsen!
Kjærlighet til penger er roten til ALT ONDT!
Penger fører mange vill!
Penger påfører mange mange lidelser!

Tror du fremdeles penger er nøytrale?

(fortsettes)

Ingen kommentarer: