fredag, oktober 08, 2010

Hva betyr det å være anabaptist? Del 1

Det anabaptistiske felleskapet i Sør-Afrika har nettopp produsert en brosjyre for å forklare hva anabaptismen er for noe. Siden jeg ofre får spørsmål om dette, tenkte jeg det kunne være greit å oversette innholdet i denne brosjyren da jeg selv finner informasjonen både nyttig og god:

Anabaptismen er en bibelsk, kristen trosbevegelse som omfavner livet, læren og vitnesbyrdet til Jesus Kristus og søker etter å kroppsliggjøre disse som normative for en hverdagslig kristen vandring. Fremveksten til denne bevegelsen på 1600-tallet fikk også benevnelsen "Den radikale reformasjonen" og var en tilbakevending til det som er blitt kalt "en kirke av troende". Bokstavelig betyr "anabaptist" gjendåp, og refererer til det faktum at kirken døper personer som selv har valgt å bli Jesu disipler.

Disippelskap

Anabaptister tror at Jesus Kristus ikke bare kom for å forkynne "De gode nyhetene" (evangeliet), men at Jesus levde annerledes i verden og har bedt oss om å følge etter i Hans radikale fotspor. De "gode nyhetene" er at Jesus forkynte, lærte, og levde ut noe som vi er invitert til å ta del i. Anabaptister tror at Jesu liv og lære er noe Han har invitert oss å etterligne i vårt hverdagsliv.

Bildet er fra våre venner i den anabaptistiske kommuniteten Bruderhof.

Ingen kommentarer: