mandag, oktober 11, 2010

Jesus - Guds svar på alle våre bønner

I forbindelse med en preken jeg holdt i går om "Livets brød", siterte jeg biskop Ambrosius av Milano (334-397), som har skrevet følgende om Jesus, Han som er Guds ett og alt:

Hvis du vil lege dine sår, er Han legen. Hvis du brenner av feber, er Han lindringen. Hvis du behøver hjelp, er Han kraften. Hvis du frykter døden, er Han livet. Hvis du flykter fra mørket, er Han lyset. Hvis du sulter, er Han føden."

Vi trenger alle en åpenbaring av Jesus, for Jesus er Guds svar på alt. Gud svarer ikke på dine bønner med å gi deg mange ting, Han svarer med å gi deg Jesus. Om Ham skriver apostelen Paulus til de hellige i Kolossæ:

"Han er et bilde av den usynlige Gud, den førstefødte framfor enhver skapning. For i ham er alt blitt skapt, i himmelen og på jorden, det synlige og det usynlige, enten det er troner eller herredømmer eller makter eller myndigheter. Alt er det skapt ved ham og til ham. Han er før alle ting,, og alt består ved ham. Og han er hodet for legemet, som er menigheten. Han er opphavet, den førstefødte av de døde, for at han i alt skal være den fremste. For det var Guds vilje å la hele sin fylde ta bolig i ham." (Kol 1,15-19)

Ingen kommentarer: