søndag, oktober 10, 2010

I dag ber vi for verdens fattige og undertrykte

Dette er dagen som Herren har gjort! I dag samles 100 millioner kristne verden over for å be for verdens fattige, og om en mer rettferdig fordeling.

Guds hjerte har alltid banket for verdens fattige. Du skal ikke lese lenge i Bibelen før du leser om Hans hjertelag og vårt kall til å ta oss av enker og foreldreløse. Profetene i Den gamle pakt refset Israel når de glemte dette, og de talte med sterke ord mot uretten. Sjeldent hører man slike profetrøster i dag. De som kalles profeter i dag er mer opptatt av å formidle sukkerspinn - gode ord om en fantastisk fremtid for den de profeterer over, og om storslåtte vekkelser. Hvorfor tier de om uretten? Om sviket mot de fattige?

I dag er dagen hvor de fattige settes på agendaen. I dag er det dem vi ber for. Kan vi regne med deg? Vil du la andre bønneemner ligge, og be for alle de som i dag ikke har noe å spise? Har du tenkt på at du har trossøsken som har det slik? Som virkelig ber: Gi oss i dag vårt daglige brød! Og ber med desperasjon for barna sine. Tenk på de mange som ikke har noe arbeid å gå til, som er hjemløse, syke og uten mulighet til å skaffe de medisinene du kjøper på apoteket reseptfritt eller får gratis.

La denne dagen - 10. oktober 2010 - bli dagen da du ber om å få del i Guds smerte og Hans hjertelag for de som lider. Og løft dem opp i bønn for Herren. Bruk dagen i dag til å lese om verdens fattige og undertrykte, og spør deg selv: er det noe konkret jeg kan bidra med? Det finnes flere norske misjonsorganisasjoner som driver med fjernadopsjon. Kanskje din familie eller deg selv kunne fjernadoptere et barn i dag?

Dette er dagen for handling!

1 kommentar:

Bente L sa...

Ja du har rett, det er mange som med desperasjon ber "gi oss i dag vårt daglige brød"... De finnes i alle land... Det er hjerteskjærende å se reportasjer på tv, eller møte dem på gata når en er ute og reiser... Det er også hjerteskjærende at de er så lett å glemme, at deres framtid ofte er avhengig av om andre nyhetssaker har større salgbarhet... Hungersnød, sult, fattigdom og nød får ikke mange minuttene lengre i mediene... Så ja>>> la oss be om deres daglige brød, men også å få tilbake nøden i våre hjerter og legg ned i oss en trang til å gjøre det vi kan og litt til...
Ha en velsignet dag :-)